|
|
Chobits Hakkında Yorumlar
Anime'nin Adı: Chobits
Yazar: minako_aino
Tarih: 28/09/2011
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10
Genel: 10.00
|
Genel: Yakın gelecekte, kişisel bilgisayarlar insan biçiminde olan Persocon’a gelişmiş ve insanlarla birlikte yaşamaya başlamışlardır.
Hideki Motosuwa, kasabasından Tokyo'ya gelmiş ve üniversiteye girmeye çalışmaktadır. Hideki de, Persocon istemektedir ama Persocon alamıyordur, çünkü alacak parası yoktur. Bir gün, kendi ideal Persocon'un hayali kurarken aşağı bakar ve çöpte yatan bir Persocon görür (ilk başta onu soyulmuş biri zanneder ve korku içinde çığlık atar). Şansını iyi kullanır ve yırtık pırtık kıyafetler içinde olan ve hala kendinde olmayan Persocon’u kapar ve evine götürür (oldukça ağırdır). Ne yazık ki eve giderken, gizli bir bölmeden küçük bir disket düşer yere ama Hideki bunu fark etmez.
Evde, saatler sonra Hideki, Persoconu aktif hale getirmeyi denemekten nerdeyse vazgeçmiştir. Dediği gibi:” nerdeyse üstünde basılacak her yere bastım.. nerden açılıyor olabilir?!”. Sonra bakışları aşağı doğru kaymaya başlar ve +öksürerek+ elini Persoconun kasığına uzatır. Hideki biraz çekinir ve persoconun elini alır ve oraya basar. Birden, persocon canlanır. Hideki’yi sıkıca yakalar ve gözlerinin içine bakarak Chii der. Hideki oldukça utanır ve görüntü solar..
İyi Yanları: Ecchi ne fazla ne de çok az güzel bir oranda olmuş. Komedi ve konu da çok güzel. :)Openingi de başarılı buldum. ^.^
Kötü Yanları: Mesela son bölümde ne var ne yok tekrardan koymuşlar o çok sıkıcıydı. Yani tekrarlanan bölümler.
Sonuç: Gayet güzel bir anime mutlaka izlemelisiniz pişman olmazsınız. :)
|
Yazar: rumeysacann
Tarih: 05/08/2011
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 1
Video: 7
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 7
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 8
Genel: 6.50
|
Genel: Konusunu okuyunca beni merak ettiren bir animeydi, izlediğime kesinlikle memnunum. Tavsiye de ederim.
İyi Yanları: Konu orijinal bence. Çizimler gayet iyi. Sıkılma usanma bıkma kesinlikle yok! Gayet eğlenceli ve tatmin edici bir bütünlükte ilerleyen bir anime.
Kötü Yanları: Giriş müziği cehennem geldi! :D Onun dışında çok gözüme çarpan bir kötülüğü olmadı yani. Ama erkeklerin şu burun kanama olayını ve porno merakını asla anlayamayacağım. O ayrı mesele tabi.
Sonuç: Bence kaçırmayın izleyin =) Gözünüze batacak bir olumsuzluk olmadan, azıcık güleyim hem de neler olacak diye meraklanayım heyecanlanayım diyorsanız çok güzel, hemen izleyin bence.
|
Yazar: Oshiro
Tarih: 18/11/2010
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10
Genel: 10.00
|
Genel: Gerçekten izledikten sonra insanın ağzında güzel bir tat bırakmakta. Son iki bölüm kala insan dişlerini sıkıyor, özellikle son bölümde acaba chi gelecekmi diye insan kafayı yiyor. Her film ve animedeki klasik "içinde bir yerlerde hala orda olmalısın" kullanılmış. Sürükleyici bir seri olmuş, ama çokta sürükleyici sayılmaz. Sonları güzel biçimde bitirdiklerinden sürükleyici olmuş. Bu anime bana "Suretler" isimli bir filmi hatırlattı. Yine ondada aynı şekilde bunlar gibi robotlar vardı fakat onlar insanlar tarafından(içine girmişçesine) yönetiliyordu. Sonuda aynı şekilde tüm persoconların çökeceğine dair bir bilgi verdiği için suretlere benzemiş. Tabi yapım yılına bakarsak suretlerden önce çıktığından dolayı özgündür, hatta suretler bu animeden esinlenilmiş olabilir :) Animede en çok sevdiğim karakter Chi ve Sumomo oldu. Sumomo yu görünce insanın yiyesi geliyor. Hiç bir animede daha önce bu kadar tatlı bir karakter görmemiştim. Hele bide uyarı,uyarı(keikoku keikoku) diye bağırması yokmu beni yiyip bitiriyodu :) Animenin türünün birde "Gizem" olmasıda gerekirdi çünkü gerçekten içinde gizem yer alıyor, neyin ne olduğu sonralarda ortaya çıkıyor. Özellikle chinin aslında birde kardeşinin olması çok değişik bir hava katmış olaya, birde kardeşinin kalbini içinde taşımasıda çok farklı bir hava katmış. Bide şu veri bankası ve güvenlik duvarı olan persoconlar için ayriyetten bir bölüm çıkartılabilirdi. Onlarında ne olacağını merak ediyor insan. Bu son bölümde persoconların gözleri değişiyor, bir an insana mı dönüşecekler acaba diye düşündüm ama olmadı. Gözlerininde niye insan gözü gibi bir anlık gözüktüğünüde anlamış değilim.
Müziğe gelirsek gerçekten çok iyi opening müziği var, 2. endinginde hastası oldum. Her açılışta şarkıyı dinledim ve her kapanıştada endingi dinledim.15 bölümün endingle alakalı olarak bitmesi çok süper olmuş. Şarkının sözleri animeyle uyumlu olmakla kalmamış, ezgiside bir harika olmuş,akıllardan çıkmayacak bir beste yapmışlar.
Echhi yer alıyor yazıyor ama abartılı bir echhi yok bunu anlamış değilim, Elfen lied a bakarsak onunda türünde echhi yazmıyor fakat baştan sona echhi bir anime :S Burasıda garip işte :)
İyi Yanları: +Karakter çizimleri ve mekan çizimleri +Karakterlerin psikolojik yönleri( özellikle chinin iç dünyası) +Her karakterin yaşam hikayesinin animede yer alması +Opening müziği +2. Ending müziği +Sumomo gibi chibi karakterlerin yerinde kullanılması(Tenjou tenge gibi boş yere kullanmamışlar) +Karakterlerin karışmaması(Çok karakter olmaması ve insanların akılda kalması. +Yan karakterlerin güzel bir şekilde korunması, animede yer yer, yer alması
Kötü Yanları: +Sırf iki bölüm hatırlatma amaçlı olsun diye yapılmış, bide 26 bölüm dışında +1 bölüm bulunmakta ondada 19 dakikası hatırlatma ve 1-1,5 dakikası ise yeni bölüm yapılmış.Aslında anime 26 bölüm yerine(+1 bölümü saymadan) 24 bölüm olabilirdi. 2 bölüm dediğim gibi tekrar amaçlı yapılan bölümlerdi. Bunun dışında hiç bir kötü yanı bulunmamakta.
Sonuç: Kesinlikle izlemeniz gereken animerden birisi. Neden bukadar az kişi izlemiş onuda anlamış değilim. Sıcacık insanın içini ısıtan bir anime. Mutlaka izleyin 1 günde bitirdim bunuda :) Çok özgün olduğundan dolayı bir baş yapıt sayıyorum.
|
Yazar: queenShe
Tarih: 10/11/2010
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 10
Video: 9
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 9
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10
Genel: 9.17
|
Genel: Çok Güzel bir Romantik anime Ecchi o kadar yoktu yanlızca baş karakter olan Chi biraz açık giyiniyordu.
Yoksa şimdiki bazı animelere göre hiç ecchi denen birşey yok ortada.
İyi Yanları: * Güzel bir seriydi Chi'nin komiklerinde kahkaha attığımı desem gülermisiniz :D
*Hideki adında bir gencin bir robota aşık olması ilginç bir şey ama Chi'de aşık olmiyacak bir kız deyil yani.
Kötü Yanları: * Pek fazla yok :D
*Ama yinede belli bir yaşın altındai çocukların izlememesini öneririm.
Sonuç: Çok güzel bir Anime, Romantizim + Robot aşkı + Komedi + Azda olsa Ecchi.
|
Yazar: sasusaku_672
Tarih: 05/07/2010
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 6
Video: 7
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 8
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 8
Genel: 7.67
|
Genel: chi isimli robot kızla baş karakter hideki nin komik hikayesi
İyi Yanları: oldukça komik bir seri. chi nin başta hiç bir şey bilmemesi olaya daha ilginç ve komik bir hava katıyor.
Kötü Yanları: müzikleri biraz yetersiz. chi nin tasarımının güzelliği yanında baş karakter hideki biraz sade ve özensiz kalıyor. özellikle gözleri biraz sinir bozucu.
Sonuç: gülmek istediğiniz zaman seyredebileceğiniz kısa bir seri.
|
Yazar: wiki sophie
Tarih: 10/10/2009
Yoruma 1 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.
|
Müzik: 5
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10
Genel: 9.17
|
Genel: Hideki'nin Chi adını koyduğu robotla ve arkadaşlarıyla geçen olaylar.
İyi Yanları: Kesinlikle Sumomo. Chibi Chibi'den sonra gördüğüm en şeker karakter. Chi'nin saf halleri hoştu. Karakterler konuya tam uymuştu. Çizim ve görüntü kalitesi güzeldi.
Kötü Yanları: Müziklerinin pek iyi olmaması dışında kötü bir özelliği yoktu.
Sonuç: Kesinlikle izleyin. Her sahnesi izlenmeye değer.
|
Yazar: 13
Tarih: 10/07/2008
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 8
Video: 9
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 8
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 8
Genel: 8.17
|
Genel: Üniversite sınavına hazırlanan Hideki bir Persocon sahibi olmayı istemektedir. Ancak parası olmadığı için bir türlü alamamaktadır. Bir akşam eve dönerken çöpe atılmış bir Persocon görür, biraz tereddüt ettikten sonra eve götürmeye karar verir. Eve gelip Persocon'u çalıştırmayı baçardıktan sonra ise bulduğu Persocon'da, Chii'de, bir sorun olduğunu fark eder.
İyi Yanları: Çoğu bölümü sıkılmadan,peş peşe izlenebiliyor.
Chii ve Sumomo gibi şirin karakterleri var.
Açılış parçası harika olmasa da dinlenilebilicek cinsten.
Ecchi, olayı tadında bırakılmış, fazla abartılmamış bence. Aynı şekilde komedi olucak diye de saçma geyiklerle şişirilmemiş bölümler.
Kötü Yanları: Arada bir iki tane, olmasa da olur, diyebileceğim sıkıcı bölümleri var.
Persoconlar dışında pek özenli çizilmemiş gibi karakterler. Hiç değilse ana karakterlerden olan Hideki'nin daha detaylı çizilmiş olmasını isterdim.
Az da olsa bir kaç bölümde aynı esprinin sıkça (bazen de peş peşe) kullanılması can sıkabiliyor..
Sonuç: İzlerken kahkahalara boğulabileceğiniz bir seri olmasa da güldürmeyi başarıyor. Mutlaka izlemelisiniz demiyorum ama elinizde varsa seyrettiğinize pişman olmazsınız
|
Yazar: Mexiss
Tarih: 09/06/2008
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 8
Video: 9
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 8
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 9
Genel: 8.67
|
Genel: Sıkılmadan izleyebileceğiniz, eğlenip gülebileceğiniz, felsefeye fazla dokunmadan geçişler yapan,Chii ve Sumomo karekterini hayatınıza sokan, göz çizimleri ile daha da şirinleşen bir anime.
İyi Yanları: Chii nin 2 de bir hidakinin kollarına atlayıp "Chiii" demesi(istisnasıs her bölümde)her duyuşumda gülümseten bir olaydı.özellikle Sumomo'nun atraksiyonları görülmeye değer. Böyle bişey olsada alsam dedirtecek kadar şirin ve işgüzar bir persicorn.
Kötü Yanları: Seri devam ederken fazla kapılmayın ve sonunda büyük bir olay beklemeyin. Dedim ya suya sabuna fazla dokunmamış -aslında iyide olmuş-.
Sonuç: anime tarihini en şirin karekterlerini bünyesinde barındırması bakımından izlenmeye ve izlettirmeye değer bir anime.Açılış şarkısı "let me be with you" gerçekten çok hoş
|
Yazar: hero_44
Tarih: 08/03/2008
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 9
Video: 9
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10
Genel: 9.67
|
Genel: Tsubasa Cronicle'i izledikten sonra Clamp'ın tüm serilerini izlemeye basladım.Tsubasa Cronicle'daki kahramanların bir kısmını bu animede de gördüm.Yorumlarınızı okuyaraktan da; etkilenerek ilk olarak bu seriye baslamayı uygun buldum.İlk bölümden itibaren insanı sarmaya basladı.Başlangıc ve bitiş müziklerini okadar begenmesemde seri icersindeki müzikler oldukca hoştu.
İyi Yanları: İzlerken oldukça eglenebiliyorsunuz.Ben gülmekten kırıldım seriyi izlerken.Seride ecchi ve komedi oldukça iyi uyarlanmış.Karakter ve grafikler iyi diger bazı clamp karekterleri gibi sopa degiller.Ben Chii karakterine cok bayıldım cok şeker bir tip.
Kötü Yanları: Aslında pek kötü yan bulamadım.Ana karakter Hideki'nin göz bebekleri nokta gibiyken diger tüm karakterlerin gözleri yuvarlak ve oldukça büyük olması dikkat cekiciydi.Hideki'nin böylesi degerli bir parsoconu çöpte bulması tuhafıma kaçtı biraz.Bir diger kötü yanı ise serinin kısa olmasını diyebiliriz.İnsanların birbirleriyle ilişki kurması yerine artık Parsoconlarla ilişkilere girmeleri biraz düsündürücü.
Sonuç: Herkesin izlerken cok büyük zevk alacagınız tekrar tekrar izleyebilceginiz harika bir yapım olmuş.Bir başladıktan sonra kesinlikle bitmesini istemiceginiz derecede güzell.
|
Yazar: Kojiroh
Tarih: 06/03/2007
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Müzik: 9
Video: 10
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10
Genel: 9.67
|
Genel: Anime izlemeye iyice başladığım zamanların başında denk geldim Chobits'e. Ondan önce sadece Rurouni Kenshin, Sailor Moon ve Ninja Scroll'un tamamını izlemiştim. Animeler çok güzel şeyler, boş zamanlarda anime izleyeyim izleyeyim bundan sonra, diye bir şey aklımın ucundan bile geçmiyordu. Ancak, bu anime hayatımı değiştirdi. Animelerin yalnızca güzel çizilmiş, Japonya'dan gelen çizgi diziler olarak tanımlanamayacağını bana öğretti. Animelere ilgi duymamın en büyük ikinci sebebidir Chobits.
İyi Yanları: Komedi ve dram iyi bir biçimde harmanlanmış. Dram ağırlıklı bölümler sayesinde, komedinin dibine vurulmuyor. Ecchinin aşırıya kaçmaması, sürükleyici bir konu ve aralara serpiştirilmiş güzel müzikler serinin kalitesini artırıyor. Üstelik, bir damla gözyaşının mantıklı gerçekleri ortadan kaldırması gibi klişe bir durum yok; gerçekler bariz bir biçimde belirtilmiş (Persocom insan değildir, olamaz da.).
Kötü Yanları: Bazı bölümler sıkıcı olabiliyor. Temponun yüksek olmayışı, yüksek tempolu animeseverler için önemli bir eksiklik.
Sonuç: Oldukça tutulmuş bir tema olan komedi-ecchi-dram karışımının belki de en kaliteli örneği. Bu bağlamda, kaliteli ve eğlendirici bir anime arıyorsanız, benim için bir başyapıt olan bu animeyi mutlaka izleyin.
|
Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
|
|
|