Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Devil May Cry Hakkında Yorumlar

Önceki Sayfa Sayfa Numarası:
Anime'nin Adı: Devil May Cry

Yazar: examhunter
Tarih: 23/08/2008

Yoruma 5 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 9
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.00

Genel:
Ünlü ve güzel oyun serisi olan Devil May Cry'ın animesi.Oyunlarını oynamıştım zaten.Bakalım nasıl olmuş diye baktım.

İyi Yanları:
Dante oyundaki gibi, karizma.Çizimler çok güzel.Lady ve Trish'in biraraya gelmesi güzel olmuş.Müzikler çok güzel.

Kötü Yanları:
Hikaye nerdeyse yok.En büyük eksi ise dövüşler.Eğer Devil May Cry oyunlardan birini oynamışsanız dövüşlerin yok olduğunu göreceksiniz.Dante hiç kombo yapmıyor.

Sonuç:
Eğer Devil May cry'ı oynamışsanız ve bu animeden kombolar ve hareketler bekliyorsanız hiç izlemeyin, ama eğlenmek ve Dante'nin karizmasını görmek istiyorsanız izlemelisiniz.



Yazar: ramelow
Tarih: 30/07/2008

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 8
Video: 7
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 7
Tasarım: 7
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 7.00

Genel:
Benim gibi yeni anime izlemeye başlayanları mutlu edecek bir anime.Dante adındaki iblis avcısının kısır bir hikaye eşliğinde maceralarını izliyorsunuz. Genel olarak bir miktar aksiyon bir miktar gizem bir bir tutam eğlence arıyorsanız hoş bir anime.Ama animeyi izleyince bir çok boşluk olduğunu anlıyorsunuz.Buda bir oyundan yapılmasından geliyor herhalde.

İyi Yanları:
Müzikleri çok hoş ve yerli yerinde kullanılmış.Ayrıca Dantede çok karizmatik.Düşmanlarına karşı acımasız. Dostlarına karşı çok hoşgörülü.Her bölümde ayrı hikaye var ama sonuda bu hikayelerinde bir ortak yönü olduğunu, bir iblisin her bölümde yaptığı bir planı uygulamaya koyduğunu görüyoruz.Çizimlerde iyi.Serinin devamı gelse rahatlıkla izlenir.

Kötü Yanları:
Seri çok kısa bu yüzdende bittiğinde hikayede bir çok boşluk oldunun farkına varıyorsunuz.Ayrıca final bölümünde son kapışma çok kısa sürüyor.Ama etkileyici.

Sonuç:
Yukarıdada belirtiğim gibi güzel ama kısa bir seri.Bittiğinde serinin kısa olmasından dolayı tam tatmin olamamışlık duygusu veriyor.Ama yinede anime sevenlerin izlemesi gereken bir yapım olduğuna inanıyorum.



Yazar: 13
Tarih: 11/07/2008

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 1 kişi (%25) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 8
Video: 9
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 9
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 8

Genel: 8.67

Genel:
Animede baba tarafından iblis, anne tarafından insan olan Dante'nin hem para kazanmak, hem de insanları korumak için iblislerle olan savaşı anlatılıyor diyebiliriz özetle.

İyi Yanları:
* Hikaye kendine çok çok bağlatmasa da bir bölüm bittiğinden hemen diğerine başlatabilecek cinsten.
* Çizimler gayet iyi.
* Müzikler animeye uygun. Aksiyonun ortasında alakasız bir müzik başlayıp dumura uğratmıyor insanı.
* Dante arkadaşımız konuşmayı pek sevmese de gayet karizma bence.

Kötü Yanları:
* Serinin çok kısa olması.
* Her bölümün başlı başına olması.
* Dante'yi zorlayabiliciek bir rakibin olmaması.
* Final bölümü.

Spoiler:
Son 2 bölümü final olarak değerlendirebiliriz aslında. Çünkü neyin ne olucağını 11. bölümde kestirebiliyoruz artık. Ama 12. bölümün sonuna kadar kavga dövüş beklemeyin. Dante ve Boss'umuzun dövüşü iki üç dakikadan fazla sürmüyor.


Sonuç:
Her bölümde bir konunun ele alınıp bitirilmesi kimisi için iyi kimisi için kötü bir yön olabilir. Kısa olmasının da etkisiyle bir çırpıda bitiyor. Öyle uzun süre etkisi altında kalıcağınız bir anime değil; silahını, kılıcını kuşanıp ortalığı kan gölüne çevirebilme yeteneği olan karakterleri izlemeyi sevenler için yeterince aksiyon barındıran ideal bi seri.



Yazar: Edea
Tarih: 30/06/2008

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 3 kişi (%75) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 7
Video: 6
Hik.-Anlat.: 1
Karakter: 4
Tasarım: 4
İzlenebilirlilik: 1

Genel: 3.83

Genel:
"Devil May Cry'ın animesi! Vaauuuvvvvvv, harika! Süper! Hemen izlemeliyim!" Merak ediyorum, acaba kaç kişi seriye bu sözlerle başladı? Ben de onlardan biriydim ve 4 bölüm izledikten sonra izlediğim bütün animeler içinde beni DMC kadar büyük hayal kırıklığına uğratan bir başka anime daha olmadığına karar verdim. Tam anlamıyla bir fiyasko. Oyununun ünü olmasa kimsenin dönüp yüzüne bile bakmayacağı bir reklam tuzağı.

Animeye başlarken oyundaki gibi heyecan dolu bir macera görmeyi bekliyordum. Karşıma ne çıktı peki? Tek bölümlük sıkıcı hikayeler. Şurada açıkça spoiler verip tüm sezonu anlatsam bile kimsenin bir kaybı olmaz, emin olun. İnsanı şaşırtacak, "Vay canına, demek böyleymiş! Hiç beklemiyordum." dedirtecek hiçbir şey yok. Dante'nin sonunda günün kahramanı olacağından emin olduğunuz basit, bomboş bir dava ve bölüm sonu.. Bu kadar, başka hiçbir şey yok. Dante'nin boş zamanlarında ne yaptığını izler gibiyiz. İzlemeye başlamadan önce Dante, Lady ve Trish yüzünden karakterlere kafadan 10 puan vermiştim. Benim onları tanıdığım gibi olsalardı burda da verirdim ama alakaları yok. Kendisinden daha çok konuşanlardan hiç hoşlanmayan Dante'nin animede ağzını bıçak açmıyor. Oysa biz onu Spider Man misali rakiplerine laf sokmasıyla, o koca egosuyla sevmiştik. Ancak animede karşılaştığımız kişi yalnız kral edasıyla yürümekten başka bir şey yapmıyor. "Evet değerli oyun severler, şimdi de sıra size Dante'nin sıkıcı yönünü gösterdiğimiz animemizde!" Ah, tabi bir de süs olsun diye araya konulmuş Patty var ki "Dante'nin karizmasını ayaklar altına almak için daha iyi bir yol seçilemezdi." diye düşünmeme sebep oluyor.

Çizimlere gelince... Karakter çizimleriyle diğer çizimleri ayırmak gerektiği düşüncesindeyim. Karakterler son derece sıradan, hatta itici; özellikle Lady'yi bu kadar çirkin çizmek için çok uğraşmışlar mı merak ettim.

Gelelim az sayıdaki, bu seriyi kurtarmaya yetmeyecek olan iyi yönlere. Öncelikle açılış parçası çok iyi. Fragmanlarda da aynı parça yer almıştı ve benim dört gözle serinin gösterime girmesini beklememe sebep olmuştu. Karakter çizimleri dışındaki çizimler de çok iyi. Özellikle renk kullanımı çok başarılı olmuş. Başka? Başka yok!

İyi Yanları:
Yukarıda belirtilmiştir.

Kötü Yanları:
Yukarıda belirtilmiştir.

Sonuç:
Bir reklam tuzağı ve tam anlamıyla vakit kaybı. Eğer aklınızdaki Dante imajını yerle bir etmek istemiyorsanız uzak durun. O kadar heyecanla beklememe rağmen bitirmem nerdeyse bir yılımı aldı. Kesinlikle sürükleyici değil. Gidin Hellsing'i izleyin daha iyi, çünkü Hellsing'in kötü bir kopyası sanki.



Yazar: dogato
Tarih: 20/06/2008

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 1 kişi (%25) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 9
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 8
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.33

Genel:
çoğu kişinin ps2 ve pc den tanımış olduğu devil may cry oyununun animeye çevrilmiş hali.

İyi Yanları:
karekter çizimleri baya iyi.grafiklerde çok iyi.izlerken koltuğunuzdan kalkamıyosunuz.baya sürükleyici.bir bölümünü izledikten sonra diğerinde ne olucak acaba diyosunuz.aksiyonlar harika.bide ost si çok iyi.hele Future İn my head en beğendiğim parça.

Kötü Yanları:
kısa tutulmuş ve oyuna yakışır dövüş sahneleri yok.danteyi zorluycak bi rakip doğru dürüst gelmiyor.konuda arada kopukluklar oluyo hele 5. bölüm çok kötü bir bölüm bence.

Sonuç:
oyunu sevenlere daha çok hitap etmesine karşın oyunu oynamayanlarında izlemesi gereken bi anime.artıları eksilerinden daha fazla.herkesin izlemesini tavsiye ederim



Yazar: Daphne4
Tarih: 03/05/2008

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 1 kişi (%25) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 8
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 9
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 9.33

Genel:
Şeytanların insan dünyasında cirit atmalarını engellemek için onları avlayan bir yer var, Devil May Cry ve buranın sahibi Dante'nin yeni görevlerle şeytan avına çıkması diyebiliriz genel konusu olarak. Ancak Devil May Cry ilk bakışta sıradan avcı-iblis olayını andırsa da kendine özgü bir anime olduğunu bir gerçek.

İyi Yanları:
Dante karakteri başlı başına bir iyi yan.Dante'nin sıradan biri değil de yarı insan yarı iblis olması çok çekici,dolayısıyla içinde pek çok karakteristik özelliği barındıran biri,yeri geldiğinde alaycı ve umursamaz tavırlar içindeyken,görevleri sırasında acımasız yönünü de ortaya koyuyor.Az sayıda müzik olmasına rağmen açılış şarkısı animeyle uyumlu ve kapanış müziği de çok hoş bir slow parça.Çizimler gerçekten göz alıcı,mükemmel.Ayrıca çok modern mekanlarda geçiyor.Dante ve Lady arasındaki laf dalaşları komik.Her bölüm de gerçekten ilginç olaylardan oluştuğu için hiç durgunluk yok.Dante'nin bazı esprileri de hoşuma gitti.

Kötü Yanları:
Maalesef kötü yan denilebilecek eksiklikler de var.Mesela baş karakterler kimdir,neredendir,geçmişleri hakkında hiçbir bilgi verilmiyor,sanki sadece oyunu oynayanlara hitap edilmiş gibi.Ayrıca baş karakter sayısı da az olmuş çünkü oyundaki bütün karakterler yok görünen o ki.Ve en büyük eksiklik de bölüm sayısının böyle bir konu için çok az olması ve de bütün ilgi Dante'nin üzerine ve özellikle Trish arkaplanda kalmış biraz.

Sonuç:
Bence kendi türünde pek çok yapımı gerisinde bırakan,ancak kısa olması nedeniyle bittiğinde tatmin olunamayan,sürükleyici,hiç sıkmayan bir anime.Mutlaka görülmesi gerekir,bu tarz da anime sevenlerin özellikle.



Yazar: Deniz_2
Tarih: 10/04/2008

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 7
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 9
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 8

Genel: 8.00

Genel:
Devil may cry'ın animesi olması.Her bölümün ayrı bir hikaye içermesi.

İyi Yanları:
Oyunda çıkan diğer diğer karekterlerin de animeye eklenmesi.Müziklerinin güzelliği.

Kötü Yanları:
Dante'nin sesi.Vergil'in olmayışı.Dante'nin iblis şeklinin hiç çıkmayışı.Az bölüm olması.

Sonuç:
İyi bir anime.Birkaç bölüm daha olsa iyi olurdu.



Yazar: makavel
Tarih: 21/01/2008

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 7
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.50

Genel:
Muhteşemdir, karizmatiktir, çizimleri süperdir, müthiş tasarlanmıştır.

İyi Yanları:
Çizimlerin ve bilgisayar desteğinin kaliteli olması ve en az oyunu kadar hareketli ve güzel olması..

Kötü Yanları:
Oyunun normal seslendirmeleri çok daha karizmatik ve uyumludur. Dante bu kadar kalın sesli değil.

Vergil görünmüyor, Nero'yu da göremedim hala.

Sonuç:
Önce DMC 3'ü mutlaka oynayın.
Sonra DMC 4'ün fragmanlarını izleyin www.gametrailers.com

Sonra zaten bunu izleyeceksiniz.



Yazar: DanteVergil
Tarih: 09/01/2008

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 9
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.50

Genel:
Gerçekten mükemmel bir anime. Ben oyununun hastasıyım.

İyi Yanları:
Hikayesi, Dante, lady.

Kötü Yanları:
Vergil'in olmaması.

Sonuç:
Kesinlikle İzleyin!!!



Yazar: taichi
Tarih: 27/10/2007

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 0 kişi (%0) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 8
Video: 9
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 8
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 8.67

Genel:
Oyundaki hikayenin devamı olarak çıkan bu anime serisi oyununu oynamasanız bile anlayabileceğiniz tarzdadır.

İyi Yanları:
Çizimleri çok güzeldir. Aksiyonu seven arkadaşlar kesinlikle izlesin. Ayrıca çok güzel espriler de geçiyor.

Kötü Yanları:
Oyunu oynamayanlar ve oyun oynamayı sevmeyenler için karakterlerin tanıtım bölümleri yapılabilir yada ipuçları verilebilirdi. Ayrıca oyundaki Dante'yi sevenler animedeki herkese borçlu Dante'den pek hoşlanmayabilir.Ve diğer bölümlere oranla ilk bölüm güzel değildi bu bakımdan ilk bölümü izleyip bırakılmaması, diğer bölümlerin de izlenmesini tavsiye ederim.

Sonuç:
Kaçırmayın izleyin.



Önceki Sayfa Sayfa Numarası:
Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. The Rose of Versailles (Remake Movie)
2. Love Through a Prism
3. The Apothecary Diaries
4. Kamonohashi Ron no Kindan Suiri
5. The Boy And The Heron
6. Natsu e no Tunnel, Sayonara no Deguchi
7. I Want To Eat Your Pancreas

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. The Apothecary Diaries
2. Koko wa Green Wood
3. Clannad After Story
4. Fullmetal Alchemist 2
5. Steins Gate
6. Death Note
7. Baccano!

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2026 Anime.GEN.TR