Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Kaze no Stigma Hakkında Yorumlar

Anime'nin Adı: Kaze no Stigma

Yazar: xxxdyg
Tarih: 14/06/2009

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 6
Video: 7
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 7
Tasarım: 7
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 6.83

Genel:
Konu itibariyle biraz klişe olsa da eğlenceli ve sıkmayan bir anime.

İyi Yanları:
Çizimler çok mükemmel olmasalar da rahatsız edici değillerdi. Konu olarak da popüler olan element büyücüleri ve kızıl saçlı kılıçlı kız figürleri ile kendilerini garantiye alıp orjinal pek birşey katmasalar da bu türü sevenler için gayet izlenebilir bir anime. Araya espiri katmaları ve Ayano'nun kızgın hali oldukça eğlenceliydi doğrusu.

Kötü Yanları:
Açıkçası en çok sinirimi bozan ve bu animenin adı geçince aklıma ilk gelecek olan şey gayet zorlu dövüşler yaparken ellerini asla cebinden çıkarmayan, hiçbir mimikle cool(!) ifadesini bozmayan Kazuma olacak. Sırf bu yüzden bile izlemeyi bırakmak üzereydim ama bitirdiğimde de zaman kaybı olduğunu düşünmedim.

Sonuç:
Çok kafa yormayan, eğlenceli, basit bir anime. Çığır açacak türde yada kült olma seviyesinde falan değil ama konuyla ilgileniyorsanız hoşça vakit geçirmek için iyi bir seçenek.



Yazar: heartquake
Tarih: 18/05/2009

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 6
Video: 7
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 8
Tasarım: 7
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 7.00

Genel:
Dünya üzerinde en-jutsu(ateş)fu-jutsu(hava),chi-jutsu(toprak), sui-sutsu(su)kullanan büyücüler vardır.Kannagi ailesi de ateş kullanan bir klandır ki ateş kullanan klanlar içinde de en güçlüsüdür.Kazuma küçükken en-jutsu kullanamadığı için babası tarafından aileden kovulur ve sürgüne zorlanır.Yıllar sonra döndüğünde fu-jutsu'da ustalaşmıştır ve eski aile fertlerinin bile ona saygı duymasına yetecek kadar güçlenmiştir.

İyi Yanları:
İyi yanı güzel bi konusu olmasıydı.Artık birazcık klişe kaçıyor 4 elementin kullanımı vs ama yinede bu türü sevenlerin pek aldırış edeceğini sanmıyorum.Dövüşleri ve büyü kullanımını güzel yapmışlar.Aksiyonlar çok da kestirme değil.Animelerde genellikle ana kadın karakter erkeğe baskın olup onu iteler sürekli.Kazuma'nın Ayano'yu her ortamda ezmesi beni tatmin etti diğer anime sever erkek arkadaşlarım da umarım bu tatminden nasiplerini alırlar.

Kötü Yanları:
Konusu ilgi çekici ve güzel olmasına rağmen sürükleyici bir hikayesi yok animenin.Olaylar 3 bölümlük seriler halinde gidiyor ve sona eriyor.Çok fazla ve gereksiz filler var.Animelerde bir tane asıl konu olur,hikayeler onun etrafında döner.Burda asıl konu yok bu nedenle hikayeler çok havada.Çok da kıytırık bir finali var.Müzikler 3.sınıf malesef.Ayrıca çizimleri de çok zayıf kalmış.Özellikle karakter çizimlerini başarısız buldum.

Sonuç:
İzlemek yada izlememek çok bişey kaybettirmez de kazandırmaz da.Enteresan bir anime ne tür bir yorum yapsam bilemedim.



Yazar: hero_44
Tarih: 26/07/2008

Yoruma 2 kişi oy vermiş. 1 kişi (%50) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 7
Video: 9
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 8
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 7.67

Genel:
Gecen sene izledigim güzel bir seriydi.Dogaüstü güçlerin konu edildigi serielri hep sevmişimdir.Seriye başladıgımda tam bana göre bir seri diyordum.Karakter cizmleri güzel renkler canlı konu sürükleyiciydi.Ama ilerledeikçe beklentilerimi karsılamaktan uzaklaştı.Artık seri bitsinde yeter diye izlemeye başladım.Son itibariylede tamin etmedi sanki devamı gelebilecek gibi konu çakılı kaldı.

İyi Yanları:
Yukarda da belirttigim gibi cizimleri ve canlı renkler hoşuma gitti.Serinin şarkıları orta halliydi.

Kötü Yanları:
Verilmek istenen romantizm cok soguk kalmış bu yüzden de bir eksiklik hissi yarattı bende.Yan karakterlerin seriye dahil edilmesi zorlama gibi olmuş bence buda seri içinde sırıtıyordu.Devamı gelirse daha iyi bir sona baglayabilirler.

Sonuç:
Güzel bir konun eksikleri olsada bir nevi beklentilerinizi karsılayacagı kanısındayım.İzlerseniz begeneceginizi umuyorum.



Yazar: aknagyerla
Tarih: 12/06/2008

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 8
Video: 7
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 8
Tasarım: 7
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 7.67

Genel:
Genel olarak kannagi ailesi savaşta en-jutsu(ateş) kullanan büyücülerdendir.bunun dışında fu-jutsu(rüzgar),chi-jutsu(yeryüzü), sui-sutsu(su)kullanan büyücülerde vardır.
ayano kannagi yıllar önce halef töreninde kendinden 6 yaş büyük kuzeni kazumayı yeniştir ve bunun üzerine babası kazumayı aileden çıkarmıştır.Aradan 4 yıl geçmiştir kazuma tokyoya fu-jutsu ustası olarak geri dönmüştür aynı zamandada bir contractor olmuştur rüzgar ruhlarının kralıyla istediğinde iletişime geçebilmektedir(bunu yaptığında gözleri mavi olur).
Kazuma şehre geri dönünce Ayano o sıradaki saldırılardan onu sorumlu tuttuğundan ondan nefret eder ancak birlikte savaştıkları sırada Kazumanın Ayanoyu öpmesiyle işler değişir.

İyi Yanları:
Komik ve eğlenceliydi. Ancak son ana kadar
Spoiler:
Kazumayla Ayanonun aralarında oldukça belirgin birşeyler olsun diye bekledim
ancak hiçbir zaman çok belirgin şeyler olmadı sonunu biraz daha uzatabilirlerdi ama benm hoşuma gitti.

Kötü Yanları:
Sonunun kısa olması ve
Spoiler:
Kazumayla Ayano ilişkisinin
açıklığa kavuşturulmaması.

Sonuç:
Bence güzel bir animeydi izlerken çok eğlendim.



Yazar: Daphne4
Tarih: 11/06/2008

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 7
Video: 6
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 7
Tasarım: 7
İzlenebilirlilik: 6

Genel: 6.50

Genel:
Kannagi ailesi,dünyadaki en güçlü ateş kullanıcılarından biridir ve bu konuda ün salmıştır.Bu ailenin bir ferdi olan Kazuma'nın da ileride ailenin temsilen başına geçmesi beklenmektedir.Ancak kendisi ateşi kullanma gücüne sahip değildir ve 18 yaşındayken kendisinden daha küçük olan kuzeni Ayano'ya küçük bir düello da yenilir.Babası onun kendisinden küçük bir kıza bile yenildiğini görünce ona bu aileden uzaklaşmasını söylemiştir.Kazuma da şehirden ayrılmıştır.Ancan 4 yıl geçtikten sonra Kazuma memleketine geri döner,ailesinden intikam almak için.Ayrıca artık oldukça güçlü bir rüzgar kullanıcısı olmuştur.
Hikaye böyle başlıyor ve ilk birkaç bölüm bu konuya sadık kalıyor,izleyici ilk başta heyecanlanıyor ama ne olduysa bir anda bu konu sanki havada kalıyor ve belirli bir olay örgüsü takip edilmiyor,sadece birtakım görevlere çıkmak zorunda kalan Kazuma ve Ayano'nun tek bölümlük görevleri anlatılıyor ve bu da Kaze no Stigma'yı bir hayal kırıklığı haline getiriyor bence.Nitekim son bölümlere doğru belirli bir olay örgüsü takip ediliyor ama bu animeyi toparlamaya yetmiyor bence.

İyi Yanları:
Benim için bu animenin iyi yanları kötü yanlarından az.İlk bölümler fena değildi,birde son bölümler.Onun dışında arada kalan bölümlerde,bazı sahnelerde eğlensem de genelde sıkıldım ve animeyi bitirmek için izlemiş gibi oldum.Kazuma-Ayano ilişkisini sevdim diyebilirim,birbirlerinden nefret ediyor gibi görünürler oysa birbirlerine ilgi duyarlar ve laf dalaşları komikti genelde.Kiuji Saori tarafından seslendirilen açılış 'Blast of Wind' ve kapanış 'Hitorikiri no Sora' güzel parçalar gerçekten.

Kötü Yanları:
Öncelikle çizimler son derece vasattı.Karakterlerde,dövüş sahnelerinde hiçbir orjinallik yoktu.Bölümler de genelde saçma ya da sıkıcıydı bence.Aile ilişkileri güzel işlenmemiş.Kazuma ve babasının birbirleri hakkındaki hislerini derinden işleyebilirlerdidi,birbirlerine karşı son derece tepkisiz ve serttiler ve aile üyeleri ne olursa olsun birbirlerine böyle davranmazlar.Sonu da çok belirsiz bitti,2.sezon gerekiyor.

Sonuç:
Kısacası,Kaze no Stigma iyi bir anime diyemem yani değişik bir özelliği yoktu,etkileyici bir yanı da yoktu.İzlenebilir ama izlenmese de birşey kaybetmezsiniz.



Yazar: Edea
Tarih: 25/12/2007

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 7
Video: 7
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 6
Tasarım: 6
İzlenebilirlilik: 6

Genel: 6.33

Genel:
Dünyadaki en güçlü ateş kullanıcıları(En-Jutsushi) olan Kannagi ailesinin bir ferdi olmasına rağmen bu konuda hiçbir yeteneği olmayan Kazuma kendisinden 6 yaş küçük kuzeni Ayano'ya yenilir ve Kannagi'lerin gelecekteki lideri olma şansını kaybeder. Bu yüzden kendi ailesi tarafından reddedilir. 4 sene sonra, 22 yaşında tekrar ailesinin karşısına çıktığında artık bir rüzgar büyücüsü(Jutsushi)olmuştur. Rüzgar Lordu ile yaptığı anlaşma sonrası hiçbir büyücünün yenemeyeceği kadar güçlenmiştir...

4 elementin kullanılması konusu daima seyirciyi çekmiştir. Bunun yanında ailesine karşı içi nefretle dolu, tek istediği geçmişin intikamını almak olan Kazuma ilerde görebileceklerimiz hakkında insanı merakta bırakıyor. Kazuma'dan nefret ediyor gibi göründüğü halde içten içe ona aşık olan Ayano da animenin tuzu biberi. Peki bunlar iyi yönler mi? Kaze no Stigma benim gözümde iyi bir anime değil. Yine ellerindeki madeni kullanmayı bilemeyen bir ekiple karşı karşıyayız.

Her şeyden önce çizimlerin vasatın biraz üstünde olduğunu söyleyebilirim.
Spoiler:
Özellikle de 16. bölümde Kazuma'nın babasıyla hiç büyü kullanmadan teke tek yaptığı kavga bunun en iyi örneği.


Müzikler idare eder nitelikte.Ancak bitiş müziklerinden Hitorikiri no Sora'nın hakkını vermek lazım, çok hoşuma gitti.

Yine de bu tür teknik aksaklıklara sahip olsa bile iyi bir hikaye bir seriyi kolaylıkla kurtarabilir. Maalesef ki Kaze no Stigma'nın asıl eksikliği de burada.

Başlangıçta oldukça karanlık görünmesine rağmen hikaye ilerledikçe komediye dönüşerek laçkalaşıyor. Araya sokulan ecchi unsurları -ki ben hiç sevmem- ecchi sevenlerin bile gereksiz ve sıkıcı bulacağı nitelikte. Sırf doldurma olsun diye konulmuş hissini veriyor. Daima kazanan ve alaycılığı hiçbir vakit elden bırakmayan Kazuma karşısında Ayano'nun sürekli kaybetmesi ve küçük duruma düşmesi bir bayan olarak bana çok itici geldi doğrusu. Çünkü seride erkekler hep güçlü ve otoriter, kızlar saf ve zayıf. İzlediğim yapımlarda bu tür ayrımlar yapan biri değilim, ama Kaze no Stigma'da bu oldukça göze batıyor. "En büyük aşklar nefretle başlar" çerçevesinde bir Ayano-Kazuma ilişkisi bekliyoruz finale kadar, ama o konuda da elimize tatmin edici bir şey geçmiyor doğrusu.

Olay örgüsü en büyük sorun. Başlangıç iyi, 3-5 bölüm boyunca heyecanlı şeyler izliyoruz. Ama ondan sonra çizgiden sapılıyor ve tek bölümlük sıkıcı olaylar çıkıyor karşımıza. Böyle gereksiz bölümlerin sayısı o kadar fazla ki serinin uzun süreceğini ve ana konunun karşımıza uzun süre sonra çıkacağını düşünmeye başlıyoruz. Oysa ansızın hikayenin çıkış noktasına dönülüyor ve çok kısa bir sürede serinin düğümü yarım yamalak ve akıllarda pek çok soru işareti bırakacak şekilde çözülüyor. Bu da seyirciyi hiç memnun etmeyen bir finalle karşı karşıya bırakıyor. Dolayısıyla ikinci bir sezonun yapılması mecburi gibi görünüyor.

İyi Yanları:
Yukarıda belirtilen birkaç ufak nokta.. Fazla yok.

Kötü Yanları:
Yukarıda belirtilmiştir.

Sonuç:
Eğer animeyi gerçekten de sonlandırmışlarsa hiç izlemeye gerek yok bence. Çünkü final hiç tatmin edici değil. Ama ikinci bir sezon çıkarsa işte o zaman (Kazuma-Ayano ilişkisinin daha ilginç bir hal alacağını umarak) izlenebilir olduğunu söyleyebilirim.



Yazar: miyacho
Tarih: 18/07/2007

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 6
Video: 8
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 8
Tasarım: 7
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 7.17

Genel:
Bütün üyeleri ateş gücünü kullanan Kannagi ailesinin reisinin kızı Ayano ile aynı aileye mensup olmakla beraber rüzgar gücünü kullandığı için döneminde aileden dışlanmış Kazuma'nın maceraları üzerine kurulu bir seri. Serinin ilk bölümü Kazuma'nın ayrıldığı ailesine 4 yıl sonra inanılmaz derecede güçlü bir rüzgar kullanıcısı olarak dönmesiyle başlıyor. Genel olarak güzel bir seri. İzlerken çok fazla bir beklentiye sahip olmaya gerek yok ama sıkıcı bir anime değil. Çizimleri güzel. Her bölümde farklı olaylar yaşanıyor ve bu da seriyi monotonluktan kurtarıyor.

İyi Yanları:
Eğlenceli ve sıkıcı olmayan bir anime.

Kötü Yanları:
İzlemeyenler çok fazla şey kaybetmiş olmaz. Başlarda bana enteresan gelen konuya karşı ilgimi biraz kaybettim. Belli bir olay örgüsün takip etmemesi seriyi monotonluktan kurtarsa da izleyicinin seriyi takip etme hevesini kırıyor. Yani fazla heyecana sahip değil ve tatmin edici aksiyon sahneleri yok.

Sonuç:
İzleyin ama beklentinizi yüksek tutmayın. Bu animeyi izlemek boşa zaman kaybı olmamakla beraber animenin hayatınızın animesi olma şansı çok düşük.



Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. Pluto
2. A Silent Voice
3. Ride Your Wave
4. Suzume no Tojimari
5. Watashi no Shiawase na Kekkon
6. Bright: Samurai Soul
7. When Marnie Was There

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. Clannad After Story
2. Fullmetal Alchemist 2
3. Steins Gate
4. Death Note
5. Baccano!
6. Hellsing Ultimate
7. Himouto! Umaru-chan

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR