Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Heroic Age Hakkında Yorumlar

Anime'nin Adı: Heroic Age

Yazar: valkryei
Tarih: 28/09/2010

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 6
Video: 8
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 8
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 7.33

Genel:
Kaliteli bir ekip ile pek sık kullanılmasa da bilindik bir konu üzerine bir çalışma yapmayı düşünür ve maddi yönden de sıkıntınız yoksa ortaya çıkarılabilinecek bir seri. Çizim kalitesi ve 3D yönünden nerdeyse hiç laf söyletmeyecek kadar detaylı ve teknik çalışılmış. Renk kullanımı biraz sade olsa da gözü yormaması ve oluşturulmaya çalışılan savaş atmosferini iyi yansıttığını söyleyebilirim. Açılış ve kapanış sekansları dışında seride pek müzik duyulmuyor yâda ben işitmedim (ilgimi çekecek kadar iyi bir şey yoktu)… Aslında pek fazla dikkat edilecek bir nokta değil ama ister istemez değinmek gerekiyor sonuçta bir bütünü oluşturan bir nokta, yardımcı bayan karakterlerin arka plan çizimlerinde nedense çok farklı bir çizim hattı kullanılmış ve vücut şekillerinde bir takım değişiklikler uygulanmış.

İyi Yanları:
Serinin bütününde olmasa da birçok çizim ve seslendirme gayet başarılı, aktarılmak istenen bütün duygular eksiksiz bir biçimde aktarılıyor. Üstte de yazdığım gibi renk kullanımı fena değil, yani çizimlerdeki keskinliğe uyum sağlıyor en azından. Serinin konu-hikâye- kurgu üçlemesiyle de seride bir bütünlük oluşturuluyor ve seğir sırasında pek sıkılmadan olayları kavrayabiliyorsunuz.

Kötü Yanları:
Karakterlerin vücut hatlarının çizimleri özelikle de bayan karakterlerin (sırt kısımlarının) çizimleri göz zevkine pek hoş gelmiyor. Aşırı bir diyalog ve savaş yüklü bir seri neredeyse her bölümde uzun uzun konuşmalar ve savaşlar biraz can sıkıcı bir seri haline gelmesine yardımcı oluyor. Çok sık olmasa da bazı tekrar sahneleri de göze ilişiyor ve ne amaçla yeniden ele alındığını sorgular bir hale geliyoruz.

Sonuç:
Görsel olarak çok kaliteli bulduğum ama hikâye olarak pek sevemediğim, belki bunda aynı şirketin farklı bir yapımındaki (Fafner In The Azure) benzerliği etken olabilir. Sanki daha önce iyi bir başarı yakaladı ve aynı başarıyı yeniden yakalamak için çok benzer bir yapım hazırlamışlar gibi bir his oluşuyordu her bölümü izlediğimde. Ben hoşlanmamış olabilirim ama bu serinin kötü bir yapım olduğu anlamına gelmemeli…



Yazar: hero_44
Tarih: 29/03/2009

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 9
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 9
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 9.17

Genel:
Geçen sene başlayıpta 14.bölümden sonra ara verdiğim bu seriyi dün tamamlama fırsatı buldum.Konu:Evrende dört farklı ırk vardır.Bunlar:Altın, gümüş, bronz ve demir ırkıdır.En güçlü ve medeni ırk olan altın ırkı evreni terk etmiş yerni gümüş ırk doldurmaya çalışmıştır.Gümüş ırk elindeki 4 Nodos(Altın ırkın gücüyle oluşturulan kahraman ırk denilen süper savaşcılardır.)ve altın ırktan öğrendiği teknoloji ile diğer ırkları kontrol etmek ve altın ırkın peşinden gitmek istemektedir.Demir ırkına mensup insanlar ana gezegenleri dünyadan ayrılıp evrende yıldız geçidleri aramaktadır.Bunu yaparkende gümüş ve bronz ırkı ile savaşmaktadır.Demir ırkının prensesi Dianera altın ırktan kalan 5. nodosu arayıp savaşlarında başarıya ulaşmak istemektedir.Nihayet parçalanmış bir gezegende nodosu bulur.Nodos Age adlı bir gençtir.Gezegende tek başına olduğu için konuşamamakta fakat Dianera'nın saflığı ve güzelliği karşısında onlarla gelmeye karar verir.Böylece bu ikili arasında bir aşk uzayda da büyük ve herşeyi sona erdirecek bir savaş başlar.

İyi Yanları:
Görsellik olarka gördüğüm en iyi uzay ve mekan çizimlerine sahip.Uzay savaşları son derece etkileyici ve acımasız.Karakter çizimleri bana aynı firmanın bir diğer animesi Soukyuu no Fafner: Dead Aggressor hatırlattı.Karakter çizimleri nerdeyse aynıydı ama bacak ve kol çizimleri daha hatlıydı burda.Serinin acılış ve kapanış şarkısını seslendiren Angela burda da harika şarkılar söylüyor.Seri içindeki romantizm ise son derece güzeldi.Age karakteri çok saf ve sempatik bir karakterdi.Savaşlarda acımasız olsada savaştığı diğer nodoslarla sonradan arkadaş oluyordu.

Kötü Yanları:
Seride machalar fazla önem arz etmiyordu mechaları işe yarar yapan pilotların özel yetenekleriydi(Mesela laonus kendi yeteneği ile teleport olabiliyordu.).Demir ırkı insanları fazla özel yeteneğe sahip olmasada gümüş ırkı bu açıdan bir kişi rahatlıkla koca bir savaş gemisi oluşturabiliyordu.Bronz ırkı sadece insanlardan oluşmuyordu hepsi böcekti ve gümüş ırkı tarafından kontrol ediliyordu.Seri son olarakta son derece tatmin ediciydi.
Spoiler:
Aşıklar birbirine kavuştu dört ırk barışa erdi.
Nodosların savaşcı şekilleri çok çirkindi ama güçleri inanılmazdı.

Sonuç:
Görsellik açısından güzel ve etkileyici bir hikaye ile süslenmiş mecha, bilim kurgu karışımı iyi bir yapım izlemenizi tavsiye ederim.



Yazar: Exerion
Tarih: 15/02/2008

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.83

Genel:
Uzayda geçen sürükleyici bir seri. Eğlenceli, duygusal, aksiyon dolu. Bir solukta izleyebilirsiniz.

İyi Yanları:
Çizimler muhteşem. Sonu çok iyi olmuş. Sürükleyici bir hikaye. Karakterler çok karizmatik. En sonunda ki müzik harika.

Kötü Yanları:
Yok.

Sonuç:
Tek kelimeyle harika mutlaka izleyin.



Yazar: wanhalsng
Tarih: 13/02/2008

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 7
Video: 10
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 9
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 8.83

Genel:
yılar önce dünya savas açan diger varlıklar ve bu savası durdurmaya çalısan ef sanevi robotlar ve insanlıgın koruyucuları uzay ve heycen tarzında inanılma zbi serigi gizem ve askın bol oldug bi seri

İyi Yanları:
ask ve komedi bukadar bi aragad tutan ve adranalın ve heycanı hiç hafletmeden devam eden anime izlegmedim takı bunu izleyincey kadar ikiz kız kardesler var onlar baya komik bide age olunca tam muhtesem komedi oluyo savas sahneleri harıka detaylı çizimleri evrenin bukadar güzel kulanılması beni etkiledi heel diyagneri samag ve age askı beni ençok o etkiledi saymakal bitmez güzel yani pek çok

Kötü Yanları:
müzikleri pek olmamıs hikaye biraz bildik olmus bunun harıcınde pek yok

Sonuç:
uzay ve evrenin karanlıgında hem gülmek hemde aglamak isterseniz tam size göre bnece kaçırmayın harıka bi seri



Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. Pluto
2. A Silent Voice
3. Ride Your Wave
4. Suzume no Tojimari
5. Watashi no Shiawase na Kekkon
6. Bright: Samurai Soul
7. When Marnie Was There

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. Clannad After Story
2. Fullmetal Alchemist 2
3. Steins Gate
4. Death Note
5. Baccano!
6. Hellsing Ultimate
7. Himouto! Umaru-chan

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR