Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Gankutsuou Hakkında Yorumlar

Anime'nin Adı: Gankutsuou

Yazar: elrinda
Tarih: 16/04/2009

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 7
Video: 9
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 8
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 8

Genel: 8.33

Genel:
Alexandre Dumas'ın 1844 yılında yazmnış olduğu ve birkaçkerede Televizyon'a uyarlanan "Le Comte de Monte-Cristo", türkçesi Monte Kristo Kontu olarak bilinen hikayenin anime uyarlaması bu yapım, hem hikaye kurgusu hem görsel ziyafetinden dolayı tadına doyulamıyacak bir anime. İlk bölümlerde asıl hikayeyi ne kadar biliyo olsanızda aklnızda sürekli sorulara kalcak " ya ne zaman başlayacak diye". Yönetmen Mahiro Maeda belliki bunu bilerek yapmış çünkü hikayenin ilk bölümlerinde tek yapılan şey animenin texure olarak bilinen Photoshop uygulamalarını animasyona yerleştirmesinden dolayı gözümüze takılan inanılmaz bir görsel şölendir. İlerleyen bölümlerde animenin temposu biraz düşüp seyirciyi bunaltmaya yakın bir hale getiriyor olsada, herkesin toplandığı " eski villaya" girilip orada oynana oyunla beraber tempo yükselmeye ve bunun sonucunda seyirciyi ekran başına kitlemeye başarabiliyor. Yönetmenin hikaye üzerinde gerçekleşitrmiş olduğu " hikaye değişimi ", Akira Kurusova'nın 7 Samurai ve Samurai 7 animelerini hatırlatıyor insana. Normalde " eski" Avrupa'da geçen bir hikayeyi alıp onu, teknolojinin hüküm sürdüğü (80'ler teknolojisinin 2000 yıllarda kullanılması gibi) ve uzay çağını yaşandığı bir dünya yaratıp herşeyin orada gelişip ilerlemesini sağalamak her babayiğidin harcı değildir. Kont'un hiç bir zaman yemek yememesi aklımızda sorular soksada bunu cevabını öğrenebildiğimizi düşünüyorum.

İyi Yanları:
- Görsellikte en uç noktalardan biri

- Hikaye kurgusu

- Alternatif bir dünya

- Hİkayeden oluşan, karakterlerin nerdeyse içime girmemiz

- Başlangıçta " openingin" fransızca yapılması hikayenin özüne inmekte bize yardımcı oluyor

Kötü Yanları:
- Dediğim gibi hikaye biliniyor olsada ilk bir kaç bölüm sıkabiliyor.

Sonuç:
Sonuç... Eğer zamanınız varsa ve vurdu kırdı haricinde farklı bir yapım seyretmek istiyorsanız önerebileceğim bir anime. Asıl hikaye başladıktan sonra tüm bölümlerin, kişilerin "öz"lerini öğrenmemiz ve gene, intikam duygusunu tatmin etmek için neleri feda edilebiliniceğini gösteren, ayrıca insanın zekasının ne kadar keskin ve aslında insanın ne kadar şefkatli bir varlık olduğunu görmek istiyorsanız buyrun size anime. Herkese iyi seyirler dilerim.



Yazar: okanoksit
Tarih: 15/04/2009

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 9
Video: 10
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 9
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 9.33

Genel:
Alternatif bir gelecekte Albert ve Franz adlı iki arkadaş Ay'a uzay gemilerine atlayıp Ay'daki karnavalın son gününe yetişirler. Bu iki yakın dost opera salonunda bir milyarder olan ve kendine Monte Kristo Kontu diyen birisi ile karşılaşırlar. Franz adama şüphe ile yaklaşsa da Albert bu Kontdan çok etkilenmiştir. Bir takım olaylar sounucunda Albert Kontu Parise, yaşadığı yere davet eder. Kontun Parise gelmesinin başka nedenleri ortaya çıkacak, her şey değişmeye, sırlar toprak altından çıkmaya başlayacaktır.

İyi Yanları:
- Kurgusu temel alındığı kitap gibi çok güzel

- Çizimler. Evet, çizimler. Bu animenin çizimleri hiç bir animeye benzemez. Texture olayında kendini aşmıştır. Sadece çizimlerin güzelliği için bile izlemeye değer.

- Kont karakteri insanı cezbediyor ve insanı kendine bağlıyor. Bir çok "karizma" diye tabir edilen anime karakterinden kat kat "karizma" bir havası var.

- Müzikleri. Özellikle açılış parçası olan "we were lovers" adlı harika bir parçaya sahiptir. Eugenie ablamızda piyanoyu çok güzel çalar.

- İçinde çok az da olsa mecha sayılabilecek ögelerin var olması ve bu mechaların çok abartı olmaması, mecha da "kan" kullanmak gibi garipsenen ama gördükçe aslında "güzel" olarak tabir edebileceğimiz bir yanının olması.

Kötü Yanları:
- Tek kötü yanı diyebileceğim şey; ilk başlarda biraz sıkabilir. Asıl olay, asıl nedenler, asıl gerçeklerin olmadığı bölümler biraz sıkıcı gelebilir ki bu ilk 10 bölüme tekabül ediyor. Sonrasında ise anime sarmaya başlıyor.

Sonuç:
- "En sevdiğim animeler" listesine girmeyi başarmış bir animedir Gankutsuou. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. İzlerken zevk alacağınız bir seri.



Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. Pluto
2. A Silent Voice
3. Ride Your Wave
4. Suzume no Tojimari
5. Watashi no Shiawase na Kekkon
6. Bright: Samurai Soul
7. When Marnie Was There

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. Clannad After Story
2. Fullmetal Alchemist 2
3. Steins Gate
4. Death Note
5. Baccano!
6. Hellsing Ultimate
7. Himouto! Umaru-chan

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR