Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Canaan Hakkında Yorumlar

Anime'nin Adı: Canaan

Yazar: wiki sophie
Tarih: 13/09/2013

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 9
Video: 10
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 9.50

Genel:
Tonari no Kaibutsu-kun felaketinden sonra değişik tarzda bulduğum bir anime. Ama fazlasıyla güzel.

İyi Yanları:
+Biraz politik bir anime olduğu için pek sevmem sanıyordum ama kolayca alıştım.
+Canaan sen ne tatlı bir şeysin öyle.
+Ön plan arkadaşlık olmak üzere birçok konuya değinmiş. Nefret,aşk,üzüntü...
+Animede sırf dram yok Yun Yun üzerinden komediye de yer vermesi animeyi izlettiriyor.

Kötü Yanları:
+Canaan'ın kim olduğunu biliyoruz ama Alphard karakteri orjinal olsa da biraz havada kaldı. Siam'la tanışması onunla geçirdiği zamanlar pek anlatılmadı.
+Maria çok tatlı ama biraz pasif bıraktılar. Alphard, Maria için "Sen bana gereklisin" demişti.
Spoiler:
Ben herhalde Maria'ya bir kez daha Ua virüsünü bulaştıracak veya içinde virüs kalmışsa onu tekrar ortaya çıkaracak sandım ama onu rehin aldı sadece.

+Liang Qi iğrendim. Öyle bir karakter olmasaydı keşke.
+Hakko'nun başına gelenler.
+Biraz daha akisiyon ve kanlı sahne ile çok daha güzel olurdu bence.

Sonuç:
Çok beğendiğim bir seri daha.



Yazar: saykomatrixx
Tarih: 26/04/2011

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 7
Video: 8
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 5
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 6.83

Genel:
Canaan vaadedilmiş toprak (tabi ki israiloğlullarına) anlamına geliyor. Vaadedilene ulaşmak için savaşmak gerekiyor ve bu savaşı neredeyse tamamı kadın karakterlerden oluşan bir anime ile izlemeye çalışıyoruz. Olaylarımız daha çok şanday'da ama genel olarak çinde geçiyor.

İyi Yanları:
- Güzel aksiyon ve güzel bir tempo. İlk bölümdeki senin gördüklerin ve insanların algısı gibi olaylar çok hoşa gidiyor.

- Kullanılan renk ve desen seçimi oldukça yerinde. Gölgeler ve hareketlerin yavaşlatılmış halleri de olaya ayrı bir güzellik katıyor. Biraz matriz biraz max Payne havasından hiçbir zarar gelmemiş.

- Kişi çizimleri detaylı ve uzaktan da olsa yakından da olsa sırıtmıyor. Uzak çizimlerde de ayrınyıta önem verilmiş.

Kötü Yanları:
- Senaryo bir şeyin ortasından başladığınız ve öncesini bilmemenin verdiği anlamsızlıkla başlıyor. Zaten kısa olan animeye geri dönüşler ve hatıralar için sahne eklemekten çoğu bölümün temposu düşüyor. Adam gibi Shibuyadaki olayı, Ua virüsün geçmişine ilişkin bölümler ile başlasa biraz daha iyi olurmuş.

- Alphard ne yapıyor? Niye yapıyor? pek havada kalmış. Geçmişe yönelik karakter altyapıları çok zayıf olduğundan empati ve sempati geliştiremiyorsunuz karakterlere. Bir tek Hakko yüriğimize dokunuyor, gerisi yalan.

Sonuç:
Açıkça beklentilerin biraz daha fazlaydı. Tamam bir Darker than blak beklemiyordum ama olsun. Çok zayıf kalmış karakter ile Naif kırılganından tutunda psikopatına kadar her yelpazeden efeminenin bulunduğu animeden hoşlanıyorsanız buyrun :)

Canaan seyretmedim dememek için seyredilebilir.



Yazar: hero_44
Tarih: 19/10/2010

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 9
Video: 9
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 8
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 8.00

Genel:
Canaan Type-moon firmasının son serisi olduğu için büyük umutlarla başladığım bir yapımdı.Karakter çizimleri ve özel güç olarak diğer yapımlara çok benziyordu ama konuda dünya ve terör sorunları üzerine ağılık verilmişti.Bir virüs ve buna maruz kalanların başından geçen olaylar üzerinede değinilmiş olmasına karşın seri izlerken insanı kendine çekmiyordu diğer serilerene göre Type Moon'un.

İyi Yanları:
Sıkılarak izledim ve bitirmek çok zor oldu.ama iyi yanlar tasarım ve karakter çizimlerinin yanı sıra müzikleriydi.

Kötü Yanları:
Konu ağır olmuş seri için ve işlerken bu ağırlık bölüm sayısına sığmamış gibi bir izlenim uyandırıyordu.

Sonuç:
İzlerseniz biraz sıksada bilgilendirici bir yapım.type moon hayranıysanız mutlaka bunuda izleyin.



Yazar: valkryei
Tarih: 25/05/2010

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 7
Video: 8
Hik.-Anlat.: 5
Karakter: 9
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 8

Genel: 7.50

Genel:
İşin açıkçası hikâye ve konu anlam yönünden biraz ağır kalmış. Serinin kurgusunu bir yere bağlayabilmek adına çok çaba sarf edilmesi gerekiyor. İlk bakışta vurdulu kırdılı, aksiyon olarak baskın bir seri gibi görünsede psikolojik olarak bağlamak güç (yâda bana öyle geldi).

İyi Yanları:
Serinin genelinde gözüme ilişen 3D ve hareketli çizimleri çok beğendim, kullanılan renkler de seriyle uyum içerisinde duruyor ve pek fazla gözü rahatsız etmiyor. Müzikler ve şarkılar hareketli bir seriye dramatik bir atmosfer katıyor.

Kötü Yanları:
İzlediğimiz olayları kavramak biraz zor, geriye dönük pek fazla açıklamada bulunulmamış. Oyuncu kadrosunun pekte kalabalık olmamasına karşın yinede belli başlı karakterler üzerine yoğunluk oluşturması biraz sıkıntı verebiliyor.

Sonuç:
Her zaman beklediğiniz sonu göremeyebilirsiniz. Yeni bir şeyler yokkkk.



Yazar: FallenOne
Tarih: 15/12/2009

Yoruma 3 kişi oy vermiş. 1 kişi (%33) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 10
Video: 10
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 10

Genel: 10.00

Genel:
Ana karakterleri hatun oldugundan ön yargıyla yaklastigim ancak izledikten sonra memnuniyetle ayrildigim animelerden biri oldu canaan. Konu olarak resident evil'a benzemesi benim cok ilgimi cekti, benzemesine ramen orjinalligini kaybetmemis.
Aksiyon filmlerinde ozel gucler genelde abartili olup gerceklikten cok uzaklastiriyor serileri, ancak canaanda ise boyle birsey olmamis, ozel guc olarak insanlarin bazi organlari mutasyona ugrayarak o organlarini daha iyi kullanabilmeye basliyorlar. Bu yuzden bilim cercevesinde ilerliyor serimiz.
Tarz olarak bol bol aksiyonu olan, romantizmi yan karakterlerde yasatan, dramı ise ana karakterlere yogunlastirmis bir anime. Hizli temposu ve anlasilir anlatimiyla hic bir soru birakmadan bir ruzgar gibi esip giden bir seri olmus. Sezon sonunda ise 2. sezonun olabilecegine dair bazi sahneler var ancak olmama ihtimali daha yuksek.

İyi Yanları:
-Canaan muhtesem bir karakter, gecmisinden tutun, yasadigi zamandaki duygusal degisimleriyle cok guzel tasarlanmis. Ayrica ozelligi de cok yaratici, her duyuyu farkli duyu organlariyla algilayabiliyor. Kokulari görüyor, sesleri tadıyor. Yani canaan icin bazi sözler gercek anlamda ACI olabiliyor :D
-Yan karakterler cok guzel islenmis, antogonistimiz olan alphard en guzel karakterlerden biri. Ayrica hakko ve santana arasindan iliski de cok guzel anlatilmis, cok duggulandiriyor.
-Kisa olmasina ramen konu yerli yerinde ilerliyor, zorlama sıkıstırmalar yok. Ayrica aklimizda soru birakmiyor, hersey acik ve net.
-Muzikleri cok heyecanli, acilis sarkisini ozellikle cok begendim, genelde anime rock sevmem ama bu seferki ayri guzellikte olmus.
-Bol bol aksiyonu var, eger aksiyon seviyorsaniz sizi gercekten tatmin edecek, ayrica silahli aksiyon olmasida cabasi.
-Sonu cok guzel, bu kadar guzel bir son beklemiyordum, insani tatmin eden bir son.

Kötü Yanları:
-"Canaan" ismini turkceye cevirince "kenan" oluyor, bi insan kiz ismi olarak kenan koyarmiya, ayiptirya bare Ayse filan olsaymis :D
-Yunyun muydu neydi o cinli heryerde calisan karakterin adi. Cok uyuz oldum ona, hayatimda bu kadar uyuz olmadim bi karaktere.
-Tesadufler mi fazla, yoksa bazi karakterler olaylarin nasil gelisecegini mi biliyor bilmiyorum ama bazi sahneler cok tesadufi gorunuyor. Ancak kisa bir anime icin bunlar olasi seyler, cokta kotu bir yan degil, gormezlikten gelebiliyoruz.

Sonuç:
Bol aksiyonlu, arkadaslik iliskilerini ön planda tutan, romantizm ogesini ise yan karakterlerle yasatan, ayrica kisa bir seri oldugun bir cirpida bitirebilecegimiz, gereksiz sahneleri olmadigindanda hic sıkmayan, film gibi bir anime ariyorsaniz canaan (kenan) tam size gore. Hepinize iyi seyirler diliyorum.

P.S. Oosawa Maria karakterinin adi tesadufmudur bilmiyorum ama cok mesur bir aktris olan Ozawa Maria'nin adinin nerdeyse aynisi.



Yazar: serdengecti
Tarih: 02/11/2009

Yoruma 4 kişi oy vermiş. 1 kişi (%25) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 8
Video: 10
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 10
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 9.17

Genel:
Altyapısı sağlam , eğlenceli ve kaliteli.Dünyada olup bitenlere anime dünyası nazik bir şekilde yaklaşmaya devam ediyor...Hollywood klişelerinden ve yanlılığından uzak bir şekilde konuların ele alınması güzel.Canaan adı da hafife alınacak bir "isim" değil ayrıca.

İyi Yanları:
Ağdalı değil ve hikayenin akışı gayet iyi.

Kötü Yanları:
Aksiyon sahneleri biraz daha fazla olabilirdi.İkinci sezona yolu kapayan bir son...

Sonuç:
İzlemekten pişman olmazsınız ve rahatsız edici sahne bence yok.



Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. The Rose of Versailles (Remake Movie)
2. Love Through a Prism
3. The Apothecary Diaries
4. Kamonohashi Ron no Kindan Suiri
5. The Boy And The Heron
6. Natsu e no Tunnel, Sayonara no Deguchi
7. I Want To Eat Your Pancreas

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. The Apothecary Diaries
2. Koko wa Green Wood
3. Clannad After Story
4. Fullmetal Alchemist 2
5. Steins Gate
6. Death Note
7. Baccano!

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2026 Anime.GEN.TR