Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Full Metal Panic! Hakkında Yorumlar

Anime'nin Adı: Full Metal Panic!

Yazar: KutKut
Tarih: 06/08/2012

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 8
Video: 6
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 8
Tasarım: 6
İzlenebilirlilik: 7

Genel: 7.17

Genel:
Mecha ve askeri ögeleri yeterli seviyede aksiyon sahneleriyle işlemiş, yer yer komedi ve romantizm katarak renklendirmiş güzel bir eser.

İyi Yanları:
-Serinin uzunluğuna uygun olarak az sayıdaki karakterin derin işlenmesi

-Genel olarak sürükleyici ve akıcı bir hikayeye sahip olması

-Müziklerin sahnelere göre uygun seçimi

Kötü Yanları:
-Birkaç bölümde hikayeden bağımsız sahnelerin olması

-Mecha çizimlerinin, savaş sahnelerinin sade ve tekdüze olması

-Belirli iki kişi arasında, sürekli kendini tekrar eden mecha savaşı

Sonuç:
İyi yanları ağır basan ve anime hayranlarının izlemesi gereken iyi denilebilecek seviyede bir anime.



Yazar: saykomatrixx
Tarih: 13/09/2008

Yoruma 2 kişi oy vermiş. 2 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 8
Video: 8
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 8
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 8.00

Genel:
Açıkçası pek fazla birşey beklemeden başladığım bir animeydi. Seyredilebilir birşeyler olmasını ümit ederek başladım, ama bir bakmışım 2 günde 24 bölüm bitirmişim. Ana karakterler Sousuke ve Chidori üstüne birbiri ile zıt 2 karakterin zorunlu buluşması ile başlıyor anime. Hem kendi aralarındaki hem çevrelerindeki kişilerle etkileşimleri ve birbirlerinin yaşamlarıyla zorunlulukla başlayan bir birliktelik. İçine aksiyon malzemesi ve kötü adamlarımız eklenince tadından yenmeyecek bir anime olmuş.

İyi Yanları:
- En çok beğendiğim tarafı komedi öğesinin bol bol kullanılmış ve gerçekten güldürebilen seviyede olması. Sadece aksiyona sıkışılmamış.

- Az karakter ile hikayenin dağılmadan düzgün biçimde ilerlemesi sağlanmış. Bazı animelerdeki gibi (hemen aklıma legend of the galactic heroes geliyor :p) şu kimdi bu kimdi diye düşünmüyorsunuz.

Tadında herşeyden biraz var. Komedi, drama, aksiyon, macera Seyrederken sıkmayan, hoş vakit geçirten bir yanı var.

Kötü Yanları:
- Çizimler ilk başta alışık olmadığım bir hava versede sonradan pek yadırganmıyor. Dijital çizimler özellikle denizaltı sahneleri daha iyi olabilirmiş ama 6 yıl öncesinden bahsediyoruz. Mazur görülebilir.

- Sousuke ve Chidori ne 24 bölüm seyrettim birşey anlamadım. Arkadaş desen değil, Aşık desen değil, sadece iş ilişkisi desen oda değil. Bacı kardeş modunda dolanıyorlar gibi olmuş. Sonradan sousukeyi gay yaparlarsa hiç şaşırmam.

- Hikayede devmalılık bazen kopuyor. Bölüm içinde değil ama bölümler arası geçişlerde noluyor yahu? diyebiliyorsunuz. Sonradan toparlansa da yumuşak geçiş yapmamışlar. Temel 3 macerayı 24 bölümle anlatmışlar. Araya extra bölüm serpiştirmişler gibi duruyor.

- Aksiyon sahnelerinde çalan müzik direkt Efsane Dizi A-takımının müziğini çağrıştırdı. Yani biraz oynanmış devamı değiştirilmiş halki olsa da büyüme evresinde A-ttakımı ile gelişmiş bir beyin olarak yadırgamadım değil.

Sonuç:
Kısa olması bir avantaj. zaten Sonra 2 seri halinde devamı da geldi OAV de çekildi. Uzun seriler (mesela Bleach, Naruto...) bir süre sonra izleyen üzerindeki etkiyi kaybedebiliyor, ancak bu dizi başlangıç için güzel bir çerez olabilir. Tabiki bir şaheser diyemiyorum, ama keyifle izlenesi ve zevk alınası bir eser. Müzikleri güzel oturmuş (a-takımı dışında). Ortalamanın üstünde bir yapım olduğu kanaatindeyim.



Yazar: beyazm
Tarih: 22/07/2008

Yoruma 3 kişi oy vermiş. 2 kişi (%66) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 9
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 9
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 8.67

Genel:
Mecha pek tarzım olmasa da bu animeyi izleyince mecha da izleyebileceğimi düşünmeye başladım. Gerçekten yer yer aksiyon sahneleri, içerdiği komedi ve romantizm ile izlenebilecek bir yapım.

İyi Yanları:
Karkater çizimleri gayet yerinde, 2002 olmasına rağmen renk kalitesi, ve hikaye anlatımı doyurucu nitelikte, ilk bölümlerde durgun ilerleyen ama ilerleyen bölümlerle birlikte heyecanın üst noktalara ulaştığı ve sizi ekrana rahatça bağlayabilen bir yapım olduğunu düşünüyorum. Açılış-kapanış ve seri içi müzikleri de yeterince iyi.

Kötü Yanları:
İçindeki romantizm drama kaymadan biraz daha canlı olsa anime daha renkli olabilirdi, ancak böyle de çok bir eksiklik hissetmiyorsunuz. Bir de Kaneme'nin geçmişine de biraz değinilse bazı şeyler daha anlamlı olabilirdi.

Sonuç:
Rahatlıkla izleminizi önerebileceğim bir yapım.



Yazar: hero_44
Tarih: 05/04/2008

Yoruma 1 kişi oy vermiş. 1 kişi (%100) yorumu faydalı bulmuş.

Müzik: 9
Video: 10
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 8
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 9

Genel: 9.17

Genel:
Dört yıldır pek çok yerde karsıma çıkan bir animeydi. Daha düne kadar izlemeyi hiç düşünmemiştim. İzledikten sonra neden daha önce izlemdim diye kendimi suçladım. Özellikle ilk iki bölüm insanı hikayenin içine çekmeyi başarıyor. Mecha türünden pek hoşlanmasam da okul, komedi ve yer yer ecchi seriyi bana sevdirdi. Diyaloglar bazen çok uzun olabiliyor ve bilimsellikten ve mechadan konuştukları yerleri pek tercüme edemedim pek çok tuhaf kelime karşıma çıktı. Seriyi izlerken iki bölüme ayırabiliyoruz: ilk 12 bölüm çok başarılı ve konu akışı çok sağlam.13. ve 14. bölümler gereksiz geldi bana yer kaplasın diye konmuş ev eşyalarına benziyor. Sagara tiplemesi çok hoştu, bir askerin sivil bir öğrenci olarak yaşama şekli çok komik ve eğlenceli verilmiş. Sürekli ciddi olması etrafındakileri ciddiyetsizleştiriyordu. Chidori karakteri de çok sevimli geldi bana. İnatçı ve bencil gibi dursa da Sagara’dan zamanla hoşlanmaya başlıyor. Özellikle 12. bölümden sonra seriye kendini daha da dahil ettiren Captain Tessa’nın araya girmesi ve yaratılmaya çalışılan aşk üçgeni pek hoşuma gitmedi. Bu yüzden sonuna kadar Chidori diyorum.

İyi Yanları:
Müzikleri güzeldi özellikle aksiyon sahnelerindekiler.Cizimleri de oldukça göz alıcıydı.Hikayesi günümüz sorunlarınada oldukça yer veriyor.Kullanılan ülke isimleri animenin etki alanını güçlendiriyor.Türkiye' ninde adının geçmesi hosuma gitti.

Kötü Yanları:
Bazı bölümler cok sıkıcı olabiliyor.Hikaye ilerleyen bölümlerde mechaya kayıyor olması okadar hosuma gitmedi okul ve asker ögrenci entekrasyonu daha komik ve güzeldi.Karakterlerin geçmişlerine pek fazla degilnilmemiş pek cok seride izlemekten sıkıldıgım flashbackleri burada aradım desem yeridir.

Sonuç:
İzlenmesi gereken bir seri bence; ben simdiden serinin diger bölümlerini indirmeye başladım.



Yazar: Gorath
Tarih: 25/01/2007

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 7
Video: 7
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 8
Tasarım: 8
İzlenebilirlilik: 8

Genel: 7.67

Genel:
FMP serisine yapılan mükemmel bir giriş. Seyirciyi direk olarak kendisine bağlıyor. Yine de bu hikayede kopukluklar olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

İyi Yanları:
Gerçek bir kurgu, büyüleyici atmosfer ve her bölüm sonunda ki merak öğeleri. Müzikler ve animasyon idare eder...

Kötü Yanları:
Hikayede ki kopukluklar...

Sonuç:
Herkesin izlemesi gerekli olan bir serinin açılışı. Kaçırmayın derim.



Yazar: valkryei
Tarih: 08/11/2006

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 7
Video: 8
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 9
Tasarım: 9
İzlenebilirlilik: 8

Genel: 8.00

Genel:
Genel anlamda biraz sıkıcı kalıyor. Nedeni ise diyalogların uzun olması. Ama hikâye, konun işlenişi ve bölümlerin akıcılığı da var tabi. Her türü bünyesinde barındıran bir yapım olması da bir çok animeye kıyasla (+) puan demektir. ..
İzlerken bazı bölümlerde gereksiz diyaloglar yüzünden sıkılabiliyorsunuz, neyseki bu durumlarda müzikleri ve o anda çerçeveye giren ecchi sahneleri bütün bölümü kurtarmaya yetiyor...
Renk seçimi biraz soğuk renklerden yana yapılmış, bence daha sıcak renkler daha başarılı bir görselliğe neden olurdu. Çizimlerin hepsi gayet güzel olmuş ve hemen hemen her ayrıntı çizilmeye çalışılmış...
Açılış ve kapanış müzikleri gayet başarılı özellikle slov yönden, gerçi seri genelindeki müzikler de fena değil, ama biraz geri planda kalmış ve açıkcası yazık olmuş o güzelim eserlere...
Dediğim gibi tür bakımından çok geniş bir yelpazesi var ve mutlaka görülmeli. Yabana atılacak bir seri değil. Ama bir noktada hatırlatma yapmak gerek bazen sıkıcı olabiliyor, gerçi katlanılmayacak kadar değil ama genede içerisinde barındırıyor...

İyi Yanları:
Üstte...

Kötü Yanları:
Üstee...

Sonuç:
Üstte..



Yazar: Ozuma
Tarih: 02/04/2006

Yoruma henüz oy verilmemiş

Müzik: 5
Video: 9
Hik.-Anlat.: 10
Karakter: 10
Tasarım: 10
İzlenebilirlilik: 8

Genel: 8.67

Genel:
İçinde her ne kadar mechalarda olsa aslında benim gözümde mecha animesi değil. Konu olarak; çok kafa akrıştırıcı bir konusu ve aslında konu orta bölümlerde başlıyor.

İyi Yanları:
Mecha animesi olsada içinde komedi unsurları çok fazla.karakterler çok iyi, Sagra Sosuke karakteri her animede olmayan karakteristik özelliklere sahip.

Kötü Yanları:
Kötü yanalrını bulamadım.Müzikler biraz zayıf kalmış ama.

Sonuç:
Sagara Sousuke;
I AM NOT OTAKU, I AM A SPECİALİST :)



Bu anime hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
   

 

Son Girilen Anime Tanıtımları

1. Pluto
2. A Silent Voice
3. Ride Your Wave
4. Suzume no Tojimari
5. Watashi no Shiawase na Kekkon
6. Bright: Samurai Soul
7. When Marnie Was There

Son Girilen Manga Tanıtımları

1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
2. Rurouni Kenshin: Restoration
3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
4. Tonari no Kaibutsu-kun
5. Lady Victorian
6. Hadashi no Bara wo Fume
7. Anne no Aijou

En Son Yorum Girilmiş Animeler

1. Clannad After Story
2. Fullmetal Alchemist 2
3. Steins Gate
4. Death Note
5. Baccano!
6. Hellsing Ultimate
7. Himouto! Umaru-chan

En Son Yorum Girilmiş Mangalar

1. Steel Ball Run
2. Stone Ocean
3. Death Note
4. Steel Ball Run
5. Berserk
6. Kaichou Wa Maid-sama!
7. NANA

 

Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR