|
|
Hana Yori Dango Hakkında Yorumlar
Manga'nın Adı: Hana Yori Dango
Yazar: Cynthia
Tarih: 19/10/2009
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Çizim: 7
Hik.-Anlat.: 9
Karakter: 10
Tasarım: 8
Okunabilirlilik: 9
Genel: 8.60
|
Genel: Shoujo klişeleriyle dolu (gerçi manga eski olduğundan o zamanlarda klişe sayılmayabilir daha) ama süper eğlenceli bir mangadır Hana Yori Dango. Çizimleri sizi ilk ciltlerde soğutabilir ama gözleriniz hem alışıyor hem de konuyu sevmeye başlıyorsunuz.
İyi Yanları: * Karakter çeşitliliğini sevdim. Mangakanın sadece F4 ve Makino üzerinde durmaması çok iyi. Sürekli yan karakterler çıkıyor, belki de bu yüzden 36 cilt.
* 36 cilt beni bayağı bir tatmin etti doğrusu. İlk ciltler haricinde hiç sıkılmadım.
* Ana karakterler, yani Makino ve Tsukasa, oldukça sağlam ve kişilikleri oturmuş karakterler. Öyle ki, okuyucu bir durumun karşısında Makino'nun ne yapacağını kestirebiliyor. Aynı şekilde Tsukasa için de öyle. Her ne kadar erkek Tsundere olsa da, yani mutlaka değişiyor olsa da kişiliği oturmuş bir yapısı var.
* Tsukasa = erkek Tsundere. Olay bitmiştir.
* Güldürme potansiyeline sahip bir manga. Hele hele bizimkiler Amerika'ya gittiğinde Tsukasa'nın İngilizce konuşamaması, karşısındakini anlayamayınca sinirlenmesi beni yerlere yatırmıştı. XD
Kötü Yanları: * İlk başlar sıkabiliyor hep aynı şeyler diye. Sonra sizi içinize çekiyor o ayrı.
* Çizimler ilk başta rahatsız ediyor ama alışıyorsunuz.
Sonuç: Uzun soluklu manga serilerini ve shoujoları seven birisinin kaçırmaması gereken bir mangadır. Tsukasa'nın ellerinden öperim.
|
Yazar: prodigy
Tarih: 20/07/2007
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Çizim: 8
Hik.-Anlat.: 8
Karakter: 8
Tasarım: 7
Okunabilirlilik: 10
Genel: 8.20
|
Genel: Biraz uzun bir manga olmasına rağmen oldukça güzel ve eğlenceli. Her ne kadar konusu klasik olsa da yine de sürükleyici.
İyi Yanları: F4'un birbirleriyle ve Makino'yla, Makino'nun da Tsukasa'yla diyalogları çok eğlenceli. Ayrıca yüz ifadeleri de bence duyguları çok iyi yansıtıyor, ki bu da işin eğlencesini arttırıyor.
Kötü Yanları: Tamamıyla bir aşk üstüne kurulu olması ve hikayenin çok klasik olması 36 ciltlik bir manga için biraz sıkıcı olabiliyor.Ayrıca salt iki liselinin aşkını anlatmaktan kurtulmak için olsa gerek, yan karakterler bir şekilde hikayeye eklenmeye çalışılmış ama biraz yapay durmuşlar.
Sonuç: Artıları eksilerinden çok, kesinlikle okunmaya değer bir manga Hana Yori Dango. Fruits Basket'tan sonraki favorim oldu.
|
Yazar: miyacho
Tarih: 14/10/2006
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Çizim: 8
Hik.-Anlat.: 7
Karakter: 8
Tasarım: 7
Okunabilirlilik: 9
Genel: 7.80
|
Genel: İlk olarak animesini izlediğim için manga gözüme çok güzel göründü. Konusu bildik olmasına rağmen, karakterler arasındaki dialoglar güzel ve eğlenceli. Çizimleri de hiç fena değil bence. Özellikle ifade çizimleri çok başarılı. Sadece manganın ilk bölümlerindeki Doumyoji'nin yüzünün manganın son bölümlerindeki Doumyoji ile alakası yok. Bir de bazı bölümlerde biraz atlama olmuş,konudan sapılmış gibi hissedebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen okurken özellikle romantizmden hoşlanıyorsanız keyif alabilirsiniz.
İyi Yanları: Komik, çizimler güzel, eğlenceli...
Kötü Yanları: Genel olarak yukarıda bahsettim...
Sonuç: Okuyun derim, eğlenceli bir manga çünkü...
|
Yazar: Yumi
Tarih: 17/09/2006
Yoruma henüz oy verilmemiş
|
Çizim: 3
Hik.-Anlat.: 6
Karakter: 7
Tasarım: 5
Okunabilirlilik: 6
Genel: 5.40
|
Genel: Sanırım Japonya'nın en çok satan shoujo mangası. Okuyunca neden olduğu anlaşılıyor. Çünkü konusu biraz bildik olsa da iyi. Bir aşk üçgeni ve bildik fakir-zengin aşkı...
İyi Yanları: Konusu iyi. Hikaye ve diyaloglar (yani Japoncadaki diyalogları bilemem çünkü ben Fransızcasını okudum). Ayrıca animeye oranla anlatım daha akıcı. Karakterlerin kişilikleri oturmuş (Doumyoji dışında, o manganın sonlarına doğru değişmeye başlıyor).
Kötü Yanları: Çizimler kesinlikle berbat. Yüz ve ifade çizimleri o kadar da kötü olmasa bile mekan, eller ve nesneler kesinlikle berbat çizilmiş. Mangayı okurken zevk almanızı (az da olsa) engelliyor.
Sonuç: Japonya'nın en çok satan shoujo mangası olduğuna göre kızları tatmin eden bir manga. Aşk hikayelerini seviyorsanız okuyun...
|
Bu manga hakkında kendi yorum ve puanlarınızı girmek için buraya tıklayın
|
|
|