Bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan bir habere göre Japonya'da Gundam oyuncakları atılan bir kişi evini yaktı. Gazetedeki haber şu şekilde:
Oyuncaklarını atan annesine kızdı evi yaktı
Japonya’da bir adam, çocukluğundan beri sakladığı oyuncaklarını yakan annesine öfkelenince sinirinden evi yaktı.
Robot karakterlerden oluşan “Gundam” çizgi dizisinin hayranı olan adam, çocukluğundan beri bu çizgi filmde yer alan karakterlere ait oyuncaklarını saklıyordu. Annesiyle yaşayan Yoşifumi Takabe, gözaltına alındıktan sonra evi annesine kızdığı için yaktığını kabul etti.
Tam 300 kutuyu dolduracak kadar oyuncağının çöpe gittiğini duyduğunda delirdiğini söyleyen 30 yaşındaki Takabe, Hyogo bölgesindeki Kasai kasabasındaki iki katlı evlerini ateşe verdiğini itiraf etti.
Yangında ahşaptan yapılmış olan ev tamamen kül oldu. Takabe, çıkarıldığı Kobe bölge mahkemesinde, “Hayatım bu oyuncaklarla geçti. Keşke onlarla beraber yanarak ölseydim” dedi.
1970’lerde televizyonlarda yer alan Gundam, dev robotların uzayda yaptıkları savaşları konu alıyordu.
Hürriyet gazetesindeki habere buradan ulaşabilirsiniz.