Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Kidou Senshi Gundam 0080: Pocket no Naka no Sensou


Kidou Senshi Gundam 0080: Pocket no Naka no Sensou
Anime'nin Adı: Kidou Senshi Gundam 0080: Pocket no Naka no Sensou
Diğer Adları: 機動戦士ガンダム0080 ポケットの中の戦争, Mobile Suit Gundam 0080: War in the Pocket
Kategori: OAV
Tür: Mecha, Askeri, Macera, Romantizm
Gönderen: Akuma_Blade
Resmi Sitesi: [www]
Bölüm Sayısı: 6
Yayım Tarihi: 25/3/1989 ile 25/8/1989 arası
Firma/Stüdyo: Sunrise, Bandai Visual, Starchild Records, Nagoya Broadcasting Network, Sotsu Agency, Bandai Visual
Türkiye'de: Yayımlanmadı
Linkler: [ANIDB] [ANN] [NFO]
Genel Puan: 8.67 (İstatistikler) (Yorum Gir) (Yorumları Oku) (2 Yorum Var)
Favori: 3 üyenin favori listesinde
Giriş Tarihi: 02/05/2007
Son Değişiklik: 18/12/2007


Yapımcılar/Sanatçılar:

Yönetmen: Fumihiko TAKAYAMA
Senaryo: Fumihiko TAKAYAMA, Shinji TAKAMATSU
Animasyon: Kazuo TOMIZAWA, Toshihiro KAWAMOTO, Toshiyuki KUBOOKA
Dizayn: Kunio OKAWARA, Yutaka IZUBUCHI, Haruhiko MIKIMOTO, Koji SUGIURA
Orjinal Eser: Yoshiyuki TOMINO, Hajime YATATE



Tanıtım:


Serinin öyküsü One Year War savaşının son haftalarında geçtiğinden daha önceden Kidou Senshi Gundam (ve bağlantılı diğer ön serilerini) izlemiş olmanızı öneriyoruz.


Savaşın son günlerinde tıpkı Zeon gibi büyük zaiyatlar alan Federasyon, savaş henüz sona ermeden hemen önce elindeki savaş araçlarını geliştirerek yeni bir seri üretim planının ilk örneği olacak bir MS geliştirmek üzere gizli bir proje başlatmıştır. Bu proje "Newtype" kullanımı için özelleştirilmiş bir Gundam üretmekle ilgilidir.

Proje öncelikle Federasyon'un Kuzey Kutbundaki üssünde başlar. Fakat 0079 yılının sonlarındaki bu gizli projeyi haber alan Zeon komutanı Yarbay Killing, "Operation Rubicon" kod adlı çok gizli bir operasyonda "Cyclops" adlı kendi komutasındaki özel komando birimini ne pahasına olursa olsun yeni Gundam'ı yoketmekle görevlendirir. 9 Aralık 0079'da Cyclops takımının Kuzey Kutbundaki Federasyon üssüne yaptığı baskın tüm üssün büyük ölçüde yokedilmesini sağlamasına rağmen yeni Gundam'ın montajlanmamış parçalarının bir roketle fırlatılmasına engel olunamamasından dolayı başarısızlıkla sonuçlanır. Gundam'ın parçaları üsten son anda kaçırılarak uzaya gönderilmiş ve bu sırada da Cyclops takımının üyelerinden Andy Strauss hayatını kaybetmiştir.

Artık bu yeni Gundam'ın geliştirilmesine, neredeyse tamamen rehabilitasyon ve tatil alanlarından oluştuğu için iki taraf arasında milyonlarca kişiye malolan savaşın son günlerine dek tek zaiyat vermeden tarafsız kalabilmiş bir koloniler grubu olan Side 6'de devam edilecektir. Bütün gizlemelere rağmen Zeon, Side 6 kolonilerinden birinde devam edecek bu projeden bilgi kırıntıları düzeyinde haberdar olur. Ve bu kez yeni Gundam'ı kesin olarak yoketmek üzere Cyclops takımı sivil bir kargo mekiğiyle kendilerini gizleyerek koloniye girmek üzere yeniden hazırlanmaya başlar. Nitelikli pilot yokluğundan dolayı Cyclops takımı'na ölen Strauss'un yerine Bernie Wiseman adlı tecrübesiz bir asker yollanır. Gerek Cyplops'un birim komutanı Harry Steiner, gerekse takımın diğer üyeleri bu yeni yetme askere karşı başlarda soğuk davranırlar. Bernie ise kendisini kanıtlamak için adeta bir fırsat aramaktadır.

Side 6'nın Libot kolonisine gönderilen bir Zaku II takımıyla yeni Gundam'ın tutulduğu yeri bulmak için araştırma yapan Bernie, ateş altında kalınca MS'iyle kolonideki ormanlık araziye zorunlu iniş yapar ve orada savaşı izleyen Alfred Izuhara (Al) adlı 10 yaşında bir çocuk ile karşılaşır. Al'ın en büyük tutkusu MS'ler ve uzay savaşlarıdır. Bütün gün boyunca MS savaşlarını görmeyi düşlemektedir ve odası MS resimleri ve modelleri ile doludur. Bernie ilk başta ondan hoşlanmasa da kısa bir süre sonra bu karşılaşmaları sonucunda bir şekilde birbirlerine karşı abi-kardeş yakınlığı duymaya başlarlar. Al, Bernie'ye bir Zeon apoleti karşılığında kamerasını verir ve Bernie takım arkadaşları ile kontak kurup koloniden uzaklaşır. Al'ın birkaç gün önce girmiş olduğu Federasyon üssünde çektiği hobisine ait kamera görüntüleri koloniye planlanan saldırı operasyonun iptal edilmesini düşünülürken kesinleştirilmesine neden olur.

Olayların bundan sonraki kısmını tetikleyecek şey 15 Aralık 0079'da kargo mekiği süsü vererek yanlarında montajlanmamış bir ağır saldırı MS'iyle gizlice koloniye yeniden dönen timden Bernie'nin şehirde dolaşırken Al ile yeniden karşılaşması ile başlar. Al, hergün okuldan kaçıp kendisinden istenmediği halde adeta gönüllü bir casus gibi koloninin tüm girdi çıktısını Cyplops takımına iletmeye başlar.

Bir gece Al'ı evine bırakmaya gelen Bernie yanlış anlaşılma sonucu hırsız sanılıp kapı komşuları olan güzel Christina McKenzie'den dayak yer. Bu kötü karşılaşmaya rağmen gün geçtikçe Bernie ile Chris birbirlerine yakınlaşmaya başlarlar. Chris'in ailesi bile Bernie'den hoşlanmıştır. Chris ise çalıştığı yarı zamanlı işi henüz Bernie'ye açıklayamamıştır.

Bernie bir yandan takım arkadaşları ile yeni Gundam'ı bulmaya çalışırken bir yandan da nedenini anlayamadığı bir şekilde yakınlaştığı Chris ile görüşmeye devam eder. Bu arada planlanan operasyonun son günü de (19 Aralık 0079) hızla yaklaşmaktadır ve yanlarında getirdikleri ağır saldırı MS'i Kampfer'i kiraladıkları tamirhanede montajlayan Cyclops takımı bu yüzden elini çabuk tutmalıdır. Sinsi komutan Yarbay Killing, Cyclops takımını başarısız olması durumunda hiçkimsenin haberdar olmadığı bir "ikinci plana" sahiptir. Saldırıdan sonra eğer operasyon hala başarısızsa koloninin tarafsızlığının da sonsuza kadar sürmeyeceğini bildiğinden bir taktiksel nükleer başlığı saldırının başarısızlıkla sonuçlanmasından 48 saat sonra koloniyi yoketmek için gönderecektir.

Oysa Bernie'nin hayatını sonsuza dek değiştirecek Gundam'ı bulup yoketme görevi hakkında bilmediği ve belki de asla öğrenmek istemeyeceği son bir şey daha vardır.

Notlar:

  • 1988'de Gyukushuu no Char filmi gösterime girdiğinde artık herkes Gundam efsanesinin bittiğini sanıyordu ama bir yıl kadar sonra Gundam 0080 yayınlandığı zaman herkes bu efsanenin bitmemesine sevindi. Orjinal seri Kidou Senshi Gundam'ın birer film üçlemesi olarak da gösterilmiş OAV'larını saymazsak War in the Pocket, Gundam için hazırlanmış ilk OAV serisidir. Yapılmasındaki amaç, hem Gundam'ın 10. yılını kutlamak hem de "One Year War" günlerine bir dönüş sağlamaktır. Aynı zamanda ilk defa Yoshiyuki Tomino dışında birinin, Takayama Fumihiko'nun yönetmenliğinde hazırlanmış ilginç bir yoruma sahip bir Gundam serisidir.

  • War in the Pocket, "One Year War" savaşının direkt yansıtılması yerine ailesindeki sorunlar yüzünden hayatına savaşları koyan Al adlı hayalci küçük bir çocuğun etrafında 1.5 hafta içerisinde gelişen olaylara odaklanır. Al, savaş dışarıdaki her yeri cehenneme çevirmişken her ne kadar yine de savaşları görmek istese de hikaye içerisinde zamanla değişerek savaşın aslında ne kadar anlamsız ve korkunç birşey olduğu anlar. Bu da seyircilere savaşa bir çocuğun gözünden bakma imkanını verir.

  • Gundam 0080'de bir önemli nokta ise Zeon'a faklı bir açıdan baktığımızdır. Klasik serinin gerçekliği gerek animasyon, gerekse kurgusu ile bu seride oldukça ileri taşınmıştır. Ayrıca seri, Zeon'un tamamen kötü insanlarla dolu olmadığını gösterdiği gibi, Federasyon'da da aslında herkesin iyi olmadığını yansıtmaktadır.


    İlgili Haberler:

    24/02/2009 - Kidou Senshi Gundam'ın 30. Yılı Özel Projesi


    Bağlantılı Animeler:

    Kidou Senshi Gundam (TV Serisi) (1979)
    Kidou Senshi Gundam I: Gekijouban (Film) (1981)
    Kidou Senshi Gundam II: Ai Senshi Hen (Film) (1981)
    Kidou Senshi Gundam III: Meguriai Uchuu Hen (Film) (1982)
    Kidou Senshi Zeta Gundam (TV Serisi) (1985)
    Kidou Senshi Gundam ZZ (TV Serisi) (1986)
    Kidou Senshi Gundam: Gyakushuu no Char (Film) (1988)
    Kidou Senshi Gundam F91 (Film) (1991)
    Kidou Senshi Gundam 0083: Stardust Memory (OAV) (1991)
    Kidou Senshi Gundam 0083: Zeon no Zankou (Film) (1992)
    Kidou Senshi Victory Gundam (TV Serisi) (1993)
    Kidou Senshi Gundam: Dai 08 MS Shotai (OAV) (1996)
    Kidou Senshi Gundam: Dai 08 MS Shoutai - Miller's Report (Film) (1998)
    Kidou Senshi Gundam MS IGLOO: Ichinen Sensou Hiwa (OAV) (2004)
    Kidou Senshi Zeta Gundam I: Hoshi wo Tsugu Mono (Film) (2005)
    Kidou Senshi Zeta Gundam II: Koibito-tachi (Film) (2005)
    Kidou Senshi Zeta Gundam III: Hoshi no Kodou wa Ai (Film) (2006)
    Kidou Senshi Gundam MS IGLOO: Mokushiroku 0079 (OAV) (2006)
    Kidou Senshi Gundam 00 (TV Serisi) (2007)
    Mobile Suit Gundam 00 Second Season (TV Serisi) (2008)
    Kidou Senshi Gundam MS IGLOO 2: Jūryoku Sensen (OAV) (2008)
    Kidou Senshi Gundam 00 Special Edition (OAV) (2009)
    Mobile Suit Gundam 00 Movie (Film) (2010)
    Kidou Senshi Gundam Unicorn (OAV) (2010)


    Bağlantılı Mangalar:

    Kidou Senshi Gundam F90 (1990)
    Kidou Senshi Gundam Silhoutte F91 (1993)
    Kidou Senshi Crossbone Gundam (1994)
    Kidou Senshi Gundam: Blue Destiny (1997)
    Kidou Senshi Gundam: The Origin (2002)
    Kidou Senshi Gundam: Char's Deleted Affair (2002)
    Kidou Senshi Zeta Gundam: Advance of Zeta (2003)
    Kidou Senshi Crossbone Gundam Gaiden: Skull Heart (2005)
    Kidou Senshi Crossbone Gundam Gaiden: Hagane no Shichinin (2006)
    Kidou Senshi Gundam Unicorn: Bande Desinée (2010)


    Resimler:

    Kidou Senshi Gundam 0080: Pocket no Naka no Sensou



    Bölüm Listesi:

    1. How Many Miles to the Battlefield?
      戦場までは何マイル?
    2. Reflection in a Brown Eye
      茶色の瞳に映るもの
    3. At the End of the Rainbow?
      虹の果てには?
    4. Over the River and Through the Woods
      河を渡って木立を抜けて
    5. Say it ain’t So, Bernie!
      嘘だといってよ、バーニィ
    6. War in the Pocket
      ポケットの中の戦争


  •    

     

    Son Girilen Anime Tanıtımları

    1. Pluto
    2. A Silent Voice
    3. Ride Your Wave
    4. Suzume no Tojimari
    5. Watashi no Shiawase na Kekkon
    6. Bright: Samurai Soul
    7. When Marnie Was There

    Son Girilen Manga Tanıtımları

    1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
    2. Rurouni Kenshin: Restoration
    3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
    4. Tonari no Kaibutsu-kun
    5. Lady Victorian
    6. Hadashi no Bara wo Fume
    7. Anne no Aijou

    En Son Yorum Girilmiş Animeler

    1. Clannad After Story
    2. Fullmetal Alchemist 2
    3. Steins Gate
    4. Death Note
    5. Baccano!
    6. Hellsing Ultimate
    7. Himouto! Umaru-chan

    En Son Yorum Girilmiş Mangalar

    1. Steel Ball Run
    2. Stone Ocean
    3. Death Note
    4. Steel Ball Run
    5. Berserk
    6. Kaichou Wa Maid-sama!
    7. NANA

     

    Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR