Kullanıcı Adınız:

Şifreniz:

 (Şifre Sor)
Üye Ol

Site

Blog Anketler İstatistikler Üyelik Künye SSS E-mail Linkler

Haberler

Genel Türkiye'den Yurtdışından Siteden Haber Arşivi Eski Haberler

Animeler

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Kategoriye Göre Yeni Yayımlanacaklar

Mangalar

İsme Göre Türe Göre Yıla Göre Puana Göre Yeni Yayımlanacaklar

Yazılar

İncelemeler Röportajlar Detaylı Tanıtımlar Kitap İncelemeleri Etkinlikler Yazışmalar Diğer

Çizim

Julie Dillon'ın Dersleri Patrick Shettlesworth 'ın Dersleri

Kişiler Şirketler

 

Kidou Senshi Gundam: Gyakushuu no Char


Kidou Senshi Gundam: Gyakushuu no Char
Anime'nin Adı: Kidou Senshi Gundam: Gyakushuu no Char
Diğer Adları: 機動戦士ガンダム:逆襲のシャア, Mobile Suit Gundam: Char's Counter Attack
Kategori: Film
Tür: Mecha, Bilim Kurgu, Aksiyon, Askeri
Gönderen: Akuma_Blade
Resmi Sitesi: [www]
Yayım Tarihi: 12/3/1988
Firma/Stüdyo: Bandai Visual, Nagoya Broadcasting Network, Shochiku, Sotsu Agency, Sunrise, Bandai Visual
Türkiye'de: Yayımlandı
Linkler: [ANIDB] [ANN] [NFO]
Genel Puan: 8.00 (İstatistikler) (Yorum Gir) (Yorumları Oku) (1 Yorum Var)
Favori: 2 üyenin favori listesinde
Giriş Tarihi: 22/07/2007
Son Değişiklik: 12/02/2008


Yapımcılar/Sanatçılar:

Yönetmen: Yoshiyuki TOMINO
Senaryo: Yoshiyuki TOMINO
Animasyon: Hidetoshi OMORI, Hiroyuki KITAZUME, Kisaraka YAMADA, Shinichiro MINAMI
Müzik: Shigeaki SAEGUSA
Dizayn: Hideaki ANNO, Koichi OHATA, Yoshinori SAYAMA, Yutaka IZUBUCHI, Kunio OKAWARA
Orjinal Eser: Yoshiyuki TOMINO, Hajime YATATE



Tanıtım:

Bu film, 1987'deki hikayenin finalinin hazırlandığı orjinal ilk halinde Kidou Senshi Gundam ZZ serisinin, 2006'da güncellenen yeni hikaye düzeneğine göre ise Kidou Senshi Zeta Gundam III: Hoshi no Kodou wa Ai filminin devamıdır ve UC olay akışındaki ilk 14 yıllık sürecin (0079 - 0093) finalini oluşturmaktadır.

Hamaan Karn'ın liderliğini yaptığı Neo Zeon hareketi 17 Ocak 0089 tarihinde AEUG tarafından çökertilmiş ve bu olaydan sonra AEUG hareketi de sona ermiştir. Federasyon, UC 0092'de yeniden yapılanma planının ilk aşaması olarak karargahını Himalaya'lardaki Lhassa'ya taşır.

Öldüğü sanılan Char Aznable UC 0090 yılında beklenmedik bir şekilde yeniden ortaya çıkınca, hayatta kalan Zeon kökenli tüm insanlar ve Federasyon'dan özgürlüklerini kazanmak isteyen uzay kolonistleri onu büyük bir sevinçle karşıladılar. Hemen ardından, Char'ın lideri olduğu ikinci Neo-Zeon ayaklanması 27 Şubat 0093 tarihinde Sweetwater kolonisinde başladı. Federasyon'a karşı yeni bir ayaklanma başlıyordu ve Neo-Zeon kuvvetleri bu nedenle sahip oldukları askeri gücü arttırmak zorundaydılar. Bütün bunlar olurken Char, mühendislerinden, sahip olduğu mükemmel pilotluk kabiliyeti ve Newtype yeteneklerinin ona avantaj sağlayacağı özel yapım bir MS geliştirmelerini istedi. Fakat, o zamanlar Neo-Zeon'un bu derecede güçlü bir MS teknolojisi üretebilecek ne kaynağı ne de teknolojisi vardı. Bu nedenle azıcık kar için herşeyi yapmayı göze alan Anaheim Electronics adlı bir özel şirket ile Psycoframe teknoloji araştırması için gizlice anlaştılar. Bu teknoloji pilot kabinini içinde mikroskobik boyutlarda "psycommu" partikülleri bulunan özel bir nano-materyal ile kaplamakla ilgiliydi ki bu alışım bir Newtype pilotunun reflekslerini adeta ikiye katlıyordu. Ortaya çıkan tamamlanmış dizaynlar MSN-04 Sazabi ve Char'ın "Cyber Newtype" kanat adamı Gyunei Guss için özelleştirilmiş MSN-03 Jadg Doga oldular. Fakat, bilinmeyen bir sebeple Char, nedense Anaheim Electronics'in "Psycho Frame" teknolojisini sonradan Federasyon'un Londo Bell filosuna vermesini engellemedi. Bu sayede Londo Bell, bu teknolojiyi kullanarak Char'ın eski rakibi Amuro Ray için özel yapım bir MS'i geliştirme çalışmalarına başlayabildi. Üretilecek bu birim Sazabi kadar iyi, hatta bazı yönlerden ondan bile çok ileride bir silah olacak olan RX-93 Nu Gundam idi.

Çıkarcı bir politikacı olan Adenauer Paraya, önceki savaşın sonundaki ateşkesle silahlandırılmış Fifth Luna ve Axis Astreoid'lerinin Neo Zeon tarafından tekrar kullanılabilmesi amacıyla olaylara bir süre göz yumması karşılığında yüklü bir rüşveti kabul eder ve ardından kişisel bir iş için dünyaya döner. Evden kaçan kızı Quess Paraya'yı Güney Asya'da katıldığı gezgin bir hippi grubundan kaçırtarak yanına alan Adenauer onunla birlikte elitlere ait bir koloni olan Londenion'a döner. Fakat, Amuro Ray ve kaptan Bright'ın oğlu Hathaway'in de orada bulunduğu sırada Char ortaya çıkar ve Quess'i rehine olarak kaçırır.

Bu olaylar sırasındaki kısa boşlukta Fifth Luna kolonisi 4 Mart 0093 tarihinde Federasyon'un dünyadaki yeni merkez üssü olarak seçilmiş Nepal'deki Lhassa kentine düşürülür: Himalayalar bölgesi büyük ölçüde haritadan silinirken Federasyon bu olayla çok ağır bir kayıp almıştır. Bu olay savaşın da yeniden başlangıcı olacaktır.

Bu sıralarda Char'ın bilimadamları ilk Neo Zeon savaşının sonlarına doğru tasarlanmış ama bitirilememiş bir çalışma olan Psyco Frame teknolojisine sahip dev bir Mobile Armor, NZ-333 Alpha Azieru üzerinde de çalışıyorlardı. Char'ın Newtype potansiyeli Alpha Azieru'nun kompleks Psyco Frame donanımına yeterli olmadığı için bu üniteye üstün bir Newtype olan bir pilot bulunmalıydı. Char'ın Quess'in uygun Newtype potansiyeline sahip olmasını keşfetmesiyle de onu birkaç filoyu tek başına yokedebilecek güce sahip 50 metre civarındaki mekanik ölüm meleği Alpha Azieru'nun pilotu olarak eğitmeye başladı.

Dünyaya düşürülmesi ile nüfusun neredeyse tamamını bir tür "nükleer kış" etkisi oluşturarak yokedebilecek büyüklükteki Axis kolonisinin dünyaya doğru harekete geçirilmesi bardağı taşıran son damla olur. Olayların diğer tarafındaki Amuro Ray ise Char'la 14 yıl önce, UC 0079'daki ilk karşılaşmasından geçen süre içinde artık rütbeli bir subaydır ve Zeon ile aradaki tampon bölgede "Oldtype" ortağı Keyra Sue ile birlikte RGZ-91 Refined Zeta Gundam'ın pilotları olarak görev yapmaktadır.

Char'ın Sazabi'siyle tehlikeli bir karşılaşmadan sonra üsse sağ dönebilen Amuro durumu rapor eder ve Axis hakkındaki istihbaratın da doğrulanmasıyla Char'ın iyiden iyiye ortaya çıkan ölümcül amacını engellemek için kumandan Bright ve diğer Ra Kailum mürettebatındaki ekibiyle hızla dünyaya doğru harekete geçirilmeye hazırlanan Axis'e doğru ilerlerler. Savaşta onu durdurabilecek tek kişi olan ezeli rakibi Char olsa da onun da 14 yıldır gördüğü kabusları ve geçmişten kalan kapatmak istediği bir hesabı var.

Askerlerini cephe gerisinden komuta etmek yerine, bizzat başlarına geçerek savaşa gitmeyi tercih eden bir komutan olarak, Char UC 0093'te ikinci Neo-Zeon ayaklanması sırasında kan kırmızısı Sazabi'sini savaşın son dakikalarına dek mücadele edecekti. Char'ın ezeli rakibi Amuro Ray ise, Federasyon'un Anaheim Electronics'e hazırlattığı, kendi Psyco Frame teknolojisine sahip MS'i RX-93 Nu-Gundam ile Char'ın karşısına çıktı ve iki mükemmel Newtype savaşçının kaçınılamaz son düelloları en sonunda başladı.

Fakat, Amuro'nun savaştan uzak tutmaya çalıştığı insanlardan Anaheim Electronics'deki mühendis sevgilisi Chien Agi ve Bright'ın savaş hakkındaki pekçok şeyden habersiz oğlu Hathaway'ın farklı nedenlerle de olsa savaşa girmesi olayların sonunu herkes için trajik hale getirecektir ve 12 Mart 0093'deki bu son büyük Neo Zeon savaşı, birçok şeyin başlangıcı ve bitişini oluşturacaktır.

Notlar:

  • Ülkemizde ODTÜ Anime Gösterimleri kapsamında 22 Ekim 2002'de ODTÜ Robot Topluluğu ve Türkiye Zeka Vakfı işbirliğiyle ODTÜ'de gerçekleştirilmiş Mecha Anime kuşağında gösterilmiştir.

  • Amuro, Char ve Bright'ın dışında 1979'daki ilk Kidou Senshi Gundam serisinde yeralmış birkaç karakter de bu filmde kısa rollerde gözükmektedir.

  • Film, o zamana kadarki Gundam serilerinin finali olması amacıyla Yoshiyuki Tomino'nun aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Filmden sonra yayımlanan ve aynı konuyu işleyen "Hi Streamer" ve "Belthorcika's Chilren" romanları ana senaryodan kısa birkaç ayrıntıyla ayrılan bir tür uzatılmış versiyondur. Roman versiyonlarında kullanılmayan alternatif final ise ilk kez 2001 sonlarında yayımlanan kısa CGI animasyonları serisi Kidou Senshi Gundam Evolve'un 5. bölümünde kullanılmıştır.

  • GAINAX'dan Hideaki Anno, "misafir tasarımcı" olarak düşman gemilerinin tasarımını yapmıştır.

  • Film fotomontaj benzeri bir yöntemle geleneksel animasyonda yapılamayacak bazı perspektiflere ulaşmaktadır. Bu açıdan CG tekniğinin etki anlamında ilk örneklerinden birisi denilebilecek bir teknik kullanılmıştır.

  • 1999 yılında Gundam'ın 20. yılı kutlamaları ("Big Bang Project") kapsamında hazırlanan aynı adlı bir PSX oyunu, ünlü anime stüdyoları J.C. Staff ve Studio 4°C tarafından filmin en önemli anları elden geçirilip CGI tekniğine uyarlanarak hazırlanmış FMV görüntülerine sahiptir. Kidou Senshi Gundam: Climax UC adlı başka bir oyunla beraber bu versiyon "filmin elden geçirilmiş sahneleri" olarak da kabul edilebilir.

  • Filmin fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.


    Bağlantılı Animeler:

    Kidou Senshi Gundam (TV Serisi) (1979)
    Kidou Senshi Gundam I: Gekijouban (Film) (1981)
    Kidou Senshi Gundam II: Ai Senshi Hen (Film) (1981)
    Kidou Senshi Gundam III: Meguriai Uchuu Hen (Film) (1982)
    Kidou Senshi Zeta Gundam (TV Serisi) (1985)
    Kidou Senshi Gundam ZZ (TV Serisi) (1986)
    Kidou Senshi Gundam 0080: Pocket no Naka no Sensou (OAV) (1989)
    Kidou Senshi Gundam F91 (Film) (1991)
    Kidou Senshi Gundam 0083: Stardust Memory (OAV) (1991)
    Kidou Senshi Gundam 0083: Zeon no Zankou (Film) (1992)
    Kidou Senshi Victory Gundam (TV Serisi) (1993)
    Kidou Senshi Gundam: Dai 08 MS Shotai (OAV) (1996)
    Kidou Senshi Gundam: Dai 08 MS Shoutai - Miller's Report (Film) (1998)
    Kidou Senshi Gundam MS IGLOO: Ichinen Sensou Hiwa (OAV) (2004)
    Kidou Senshi Zeta Gundam I: Hoshi wo Tsugu Mono (Film) (2005)
    Kidou Senshi Zeta Gundam II: Koibito-tachi (Film) (2005)
    Kidou Senshi Zeta Gundam III: Hoshi no Kodou wa Ai (Film) (2006)
    Kidou Senshi Gundam MS IGLOO: Mokushiroku 0079 (OAV) (2006)
    Kidou Senshi Gundam 00 (TV Serisi) (2007)
    Mobile Suit Gundam 00 Second Season (TV Serisi) (2008)
    Kidou Senshi Gundam MS IGLOO 2: Jūryoku Sensen (OAV) (2008)
    Kidou Senshi Gundam 00 Special Edition (OAV) (2009)
    Mobile Suit Gundam 00 Movie (Film) (2010)
    Kidou Senshi Gundam Unicorn (OAV) (2010)


    Bağlantılı Mangalar:

    Kidou Senshi Gundam F90 (1990)
    Kidou Senshi Gundam Silhoutte F91 (1993)
    Kidou Senshi Crossbone Gundam (1994)
    Kidou Senshi Gundam: Blue Destiny (1997)
    Kidou Senshi Gundam: The Origin (2002)
    Kidou Senshi Gundam: Char's Deleted Affair (2002)
    Kidou Senshi Zeta Gundam: Advance of Zeta (2003)
    Kidou Senshi Crossbone Gundam Gaiden: Skull Heart (2005)
    Kidou Senshi Crossbone Gundam Gaiden: Hagane no Shichinin (2006)
    Kidou Senshi Gundam Unicorn: Bande Desinée (2010)


    Resimler:

    Kidou Senshi Gundam: Gyakushuu no Char 機動戦士ガンダム:逆襲のシャア Mobile Suit Gundam: Char's Counter Attack


  •    

     

    Son Girilen Anime Tanıtımları

    1. Pluto
    2. A Silent Voice
    3. Ride Your Wave
    4. Suzume no Tojimari
    5. Watashi no Shiawase na Kekkon
    6. Bright: Samurai Soul
    7. When Marnie Was There

    Son Girilen Manga Tanıtımları

    1. Rurouni Kenshin: Master of Flame - Hidden Chapter
    2. Rurouni Kenshin: Restoration
    3. Yume no Shizuku - Ougon no Torikago
    4. Tonari no Kaibutsu-kun
    5. Lady Victorian
    6. Hadashi no Bara wo Fume
    7. Anne no Aijou

    En Son Yorum Girilmiş Animeler

    1. Clannad After Story
    2. Fullmetal Alchemist 2
    3. Steins Gate
    4. Death Note
    5. Baccano!
    6. Hellsing Ultimate
    7. Himouto! Umaru-chan

    En Son Yorum Girilmiş Mangalar

    1. Steel Ball Run
    2. Stone Ocean
    3. Death Note
    4. Steel Ball Run
    5. Berserk
    6. Kaichou Wa Maid-sama!
    7. NANA

     

    Copyright © 2000 - 2024 Anime.GEN.TR